Luxusszolgáltatással bővül az Airbnb kínálata

Marci
A 11 éve három felfújható matraccal induló Airbnb szépen kinőtte magát mára, olyannyira, hogy mostantól már luxusszolgáltatásokat is kínál.

A cél továbbra is változatlan, ahogyan a vendéglátást és a szállodaipart forradalmasította és szélesebb tömegek felé tette elérhetőbbé az Airbnb, úgy ebben az esetben sem történik más, csak most éppen a luxuskörülményekről van szó. Ez az Airbnb Luxe.

Az Airbnb Luxe arra törekszik, hogy csodálatos és egyedi területeken, villákban a lehető legjobban érezzük magunkat. Ehhez elkötelezett utazásszervezőket alkalmaznak, akik azért felelnek, hogy minél személyesebb és varázslatosabb élményekben legyen részünk. Persze ebben az esetben a szállásunk nem csak egy hely lesz, ahova aludni járunk, hanem sok esetben előlépnek az úti célunkká, hiszen ki ne akarna eltölteni néhány napot egy franciaországi kastélyban, vagy egy toszkánai villában? Na, ugye.

Chateau d’Estoublon – Provence, Franciaország (Forrás: Airbnb)

Sőt, olyan egészen különleges helyszíneken is lakhatunk, mint a jamaicai Fleming villa, ahol Ian Fleming a második világháború utáni csendes pihenőjét töltve, 1952-ben megalkotta a máig legismertebb titkos ügynök, a 007-es karakterét és ugyanitt írt meg egy csomó James Bond regényt is.

De ha valaki inkább elvonulna a világtól és szeretne egy saját szigetet, ez is megoldható a Csendes-óceán és a semmi közepén található, francia polinéziai Nukutepipi szigetén.

Fleming Villa – Oracabessa, Jamaica (Forrás: Airbnb)

Az Airbnb érdeklődése a luxusszektor irányába nem új keletű, a manapság már a világ vezető szállásadó cégeként hasító vállalkozás még 2017-ben magába olvasztotta a kanadai, pontosabban montreali székhelyű és elsősorban luxuslakások kiadásával foglalkozó Luxury Retreats-et, így a cég átvételével jött természetesen a knowhow is, ami biztosítja, hogy ezen az első látásra az Airbnb szempontjából szűz területen is meg tudják állni a helyüket.

Nukutepipi sziget, Francia Polinézia (Forrás: Airbnb)

Természetesen bekerülni ebbe a körbe nem túl könnyű, ha úgy gondoljuk, hogy van olyan lakásunk, házunk, amit szívesen kiadnánk a luxuskedvelőknek, ugyanis az Airbnb-nél egy meglehetősen szigorú, több mint 300 szempontot (dizájn, anyagminőség, egyediség, séf kategóriájú konyha, minden hálóhoz fürdőszoba, etc) tartalmazó szűrőn kell átcsúsznunk ahhoz, hogy működjön a dolog.

Külön szempontot jelentenek az egyes helyekhez kapcsolódó egyedi szolgáltatások, mint pl. a minden nap az asztalon megjelenő friss zöldség annyira friss, hogy épp most szedték a kertben, vagy éppen a kiszolgálószemélyzet felkészültsége, a séf ügyessége, stb.

Casa Koko, Punta Mita, Mexikó (Forrás: Airbnb)

Mindezek mellett egy ilyen foglalás mellé jár egy a nap 24 órájában elérhető utazástervező, akinek gondja lesz arra, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt, a bejelentkezéstől és a szállás elfoglalásától kezdve távozásunkig bezárólag rendelkezésünkre áll és megszervez mindent a magánséftől kezdve a magán személyi edzőig.

A mai kor luxusutazói többet akarnak, mint a fényűző szállás és ellátás, ők elsősorban olyan élményekre vágynak, melyek által jobban érzik, hogy kötődnek egymáshoz. Ez éppenséggel belevág az Airbnb céljaiba is, hiszen a cég saját bevallása szerint mindig is arra törekedett, hogy autentikus, lokális úti élményeket teremtsenek, most sem lesz ez másképp, csak a környezet válik jó pár fokkal lenyűgözőbbé.

Tulajdonképpen mindegy, hogy a Karib-tengeri szigetek között utazgat a vendég, vagy esetleg egy sítúrán vesz részt az Alpokban, a cég határozottan állítja, hogy az utazástervezőik révén mindegyik kirándulás egyedi lesz. Eleve az itinereket is úgy fogják összeállítani, hogy a helyi nevezetességek mellett helyet kapjanak azok a dolgok is, amikre a vendég kíváncsi.

Te Kahu, Wanaka, Új-Zéland (Forrás: Airbnb)

Ugyan a luxusutazás sokunk számára azt jelentheti, hogy elmegyünk egy a világtól félreeső elképesztően drága helyre jól érezni magunkat, ám az Airbnb ebben is ránk akar cáfolni, ugyanis a valóban szigetes, kastélyos, villás programja mellett meghirdette a városi luxusprogramját is, mely elsősorban a nagyvárosok különlegesebb helyszíneire specializálódik.

Legyen akár szó a londoni Kensington-oázisról, vagy akár egy 18. századi vidéki francia kúria mintájára épült házról, amit egyébként Los Angeles szívében találhatunk meg.

Ezek mellett még vagy 12 nagyobb város fog bekerülni a cég kínálatába, olyanok, mint Párizs, Milánó vagy a texasi Austin.

A luxusipar beindulását jelzi, hogy a tavalyi év során az éjszakánként 1000 dollárt elkérő szállásopciók foglalásai hatvan százalékkal emelkedtek. Ez úgy néz ki, egybe vág a teljes szektor gazdasági növekedését prognosztizáló véleményekkel, melyek szerint a jelenleg is 200 milliárd dollárt érő üzletág csak növekedni fog az elkövetkezendő években.

 

(Via)