Cristiano Ronaldo fia néha kólát iszik, és tudja, hogy apa ideges tőle

Startlap - Startlap
Az Európa-bajnok portugál labdarúgó végtelenségig rajong a gyermekeiért, de azért kellő szigorral fogja őket: csoki, kóla, fanta, csipsz, sült krumpli csak apa háta mögött.

Az utóbbi napokban az tartja lázban a fél világot, hogy a híres focista, Cristiano Ronaldo a potugál futballválogatott budapesti sajtótájékoztatóján a Magyarország elleni Európa-bajnoki meccs előtt fintorogva félretolt két üveg Coca-Colát, majd a víz fogyasztására buzdított mindenkit. Ez olyan súlyos “kárt” okozott, hogy szinte egyik napról a másikra 4 milliárd dollárt zuhant a Coca-Cola piaci értéke, 242 milliárd dollárról 238 milliárd dollárra esett vissza. Az üdítőgyártó vállalat csak annyival kommentálta a dolgot, hogy mindenkinek joga van azt inni, amit szeretne. Közeleg az apák napja – a nagy port kavaró sztárfocista pedig éppenséggel négyszeres édesapa – de hogy lett szívtipróból nagyszerű családapa?

Megváltoztatta az apaság

A 36 éves labdarúgó az elmúlt években a családja gyarapításával volt elfoglalva: 2010-ben üdvözölte fiát, Cristiano Jr-t, majd hét évvel később megszülettek az ikrek, Eva és Mateo – ők béranyától születtek -, kedvese, Georgina Rodríguez még ugyanabban az évben Alana Martinával ajándékozta meg Ronaldót. Az immár négyszeres apuka egy korábbi interjújában őszinte vallomást tett: elmondta, hogy az apaság, a családja a legnagyobb kiváltsága ezen a világon. “A szülővé válás és a családomról való gondoskodás őszintén szólva a legnagyobb kiváltságom, minden másodpercét élvezem. Olyan egyedi és személyes utazás, valami, ami engem teljesen megváltoztatott. Olyan dolgokat mutatott nekem a szeretetről, amikről ezelőtt nem is tudtam, hogy léteznek. Lágyított és új perspektívát adott számomra arról, hogy mi is igazán fontos az életben” – idézi szavait a Independent.

Cristiano Ronaldo és Cristiano Ronaldo Jr / Fotó: Anthony Harvey/Getty Images

Legidősebb gyermekével, Cristiano Juniorral egészen különleges a kapcsolata, miután hét évig egyedül nevelte őt: “Olyan különleges kapcsolatunk van, ami lehetővé teszi számunkra, hogy együtt legyünk, viccelődjünk és nevessünk buta apróságokon. Imádunk focizni és filmeket nézni. Szereti a futballt és folyamatosan játszik. Gyakran nehéz rávenni, hogy leüljön vacsorázni, mivel mindig kint akarná rúgni labdát. Azt hiszem, a vérében van… Nagyon szeretetteljes és kedves fiú, barátságos, tisztelettudó és nagyon nyitott az új emberekkel való találkozásra. Aki találkozik vele, megdöbben az önbizalmán. Ez nagyon büszkévé tesz engem apaként.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés

Cristiano Jr. születése után nagy port kavart, hogy nem sokat lehetett tudni az anyukája kilétéről, Ronaldo úgy döntött, egyedül neveli fel a fiút. Úgy véli, sokan vannak még így, akik az apjuk vagy az anyjuk nélkül nevelkednek különböző okokból, ők azonban szerencsések, hiszen összetart az egész család.  “Amikor felnő, elmondom neki az igazat, mert megérdemli, mert ő a fiam, de nem azért fogom elárulni, mert az emberek azt akarják, hogy mondjam.” Hozzátette: biztos benne, hogy a fia megérti majd, miért nincs az édesanyja az életében. Cristiano egyébként a pályán is az utódját látja legnagyobb gyermekében, de nem szeretné nyomás alá helyezni: “Szeretném, ha ő lenne az utódom, de meglátjuk, mi történik. A fiam az lesz, ami csak lenni akar.

A másik három gyerekét is rajongásig imádja: az első perctől fogva azon dolgozott, hogy megéljen minden pillanatot velük, hiszen hamar felnőnek.

Azt is elmondta, hogy – noha nem ez a kedvenc elfoglaltsága – bizony kicseréli a pelenkát, ha úgy adódik. Fény derült arra is, hogy esetenként tud szigorú lenni: “Meglátjuk, hogy a fiam (Cristiano Jr.) nagyszerű focista lesz-e vagy sem. Néha kólát iszik, és szereti a sült krumplit, ami irritál engem, és ezt pontosan tudja. Miután a futópadon futott, mondtam neki, hogy vegyen hideg vizes fürdőt, hogy gyorsabban felépüljön, ez nem igazán tetszett neki. Rendben van, csak tíz éves. Mindig mondom neki, hogy a sikerhez munkára és elkötelezettségre van szükség. Nem fogom nyomni, hogy focista legyen, de szeretném“- mondta a Juventus csillaga. A kisebbek is inkább az apjuk háta mögött esznek csokit, cukrokat – Ronaldo nem díjazza az ilyesmit. Ezek után teljesen érthető, miért tolta félre azt a két üveg kólát. A sztárfocista arra tanítja a gyerekeit, hogy a nagy gazdagságban is legyenek szorgalmasak, becsüljék meg, amijük van.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés

Közeleg június 20., amikor is az édesapákat köszöntjük. Az ünnep alkalmából a héten egy-egy cikk olvasható sportoló világsztárokról és az apjukhoz fűződő viszonyukról, családi titkokról. Ha szeretnél hasonló történeteket olvasni, kövesd a Sport rovatot!

 

Ez is érdekelhet

képcím

Több mint 1,5 millió nyugdíjashoz érkezik kedden a plusz pénz

képcím

Kitalálod, melyik magyar városban járunk? Kvíz

képcím

Kiderült, mennyit kér egy koncertért Majka