Zelenszkij megtalálta pénzt, amivel Oroszország kárpótolni tudja majd Ukrajnát

Startlap - Startlap
Az ukrán elnök egy új ötlettel állt elő, hogy miként kárpótolják az oroszok az ukránokat, Mariupolt teljesen bevették az oroszok, Joe Bident kitiltották Oroszországból. Az ukrán-orosz válság hírei.

Zelenszkij szerint a lefoglalt orosz vagyonból rendezné Ukrajna háborús tönkretételét

Az ukrán elnök arról beszélt, hogy az ukrajnai háborús károk helyreállítását a külföldön lefoglalt orosz vagyonokból kellene megoldani. Ide kattintva meg is tudhatod, miként is gondolja Zelenszkij. 

Győzelmet hirdettek az oroszok Mariupolban

MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Több hónapnyi harc után győzelmet hirdettek az Ukrajnát megszálló orosz erők Mariupolban. Az utolsó ukrán katona is megadta magát, aki az Azovsztal acélművet védte. Bővebben

Oroszország kitiltja az amerikai elnököt

Oroszország jelentős diplomáciai lépésre szánta el magát: kitiltják az országból Joe Biden, amerikai elnököt. De nem csak őt, ide kattintva kiderül, milyen  magas rangú amerikai vezetők jártak még így.

Aláírta az Egyesült Államok elnöke az Ukrajnának nyújtott óriássegélyt 

A segély a szeptemberig tartó időszakra szól, és jóval nagyobb, mint a korábbi. Hogy mégis milyen óriási, az ide kattintva fog kiderülni. 

Több mint tízezren érkeztek pénteken Ukrajnából

Az ukrán-magyar határszakaszon 6671 ember lépett be pénteken Magyarország területére, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4028-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Részletek.

Odesszát rakétatámadás érte

Helyi híradások szerint a dél-ukrajnai Odesszát orosz rakétatámadás érte. Natalja Humenyuk, a dél-ukrajnai védelmi erők sajtóközpontjának vezetője megerősítette, hogy a lövedék egy infrastrukturális létesítményt talált el. Bővebben.

Csehország vált Ukrajna egyik legnagyobb hadianyag szállítójává

Az orosz-ukrán háború legelső hetétől küld folyamatosan katonai segítséget Ukrajnának Csehország.Tomás Kopecky azt mondta, hogy az Ukrajnába küldött hadianyagban szinte az összes fegyvernem és hadianyag megtalálható, a gránátvetőktől kezdve a nehézfegyverekig. A mértékről itt lehet többet megtudni. 

Komoly fennakadásokat okoz Ukrajnában az üzemanyaghiány

A helyzet Kijevben a legszembetűnőbb, ahol a kereslet jóval meghaladja az elérhető mennyiséget, azonban az ország leginkább háború által érintett keleti részében sokkal súlyosabbak lehetnek az ellátási zavarok. Bővebben.

Félmeztelen, ukrán színekre festett tiltakozó tűnt fel a cannes-i filmfesztiválon

Egy ismeretlen nő az ukrán zászló színeit festette a felsőtestére, „fejezzék be az erőszakolásunkat” felirattal, illetve festett piros tenyérnyomok is voltak a testén. A fotókért csak ide kell kattintani.

 

Címlapkép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Ez is érdekelhet

képcím

Ezek voltak Milák Kristóf legjobb pillanatai a budapesti vizes vb-n...

képcím

Desszert a nyári melegben: ínycsiklandó barackos pite

képcím

Több budapesti körzetben is behúzta a fideszes jelölt az...