Zelenszkij: A nemzetbiztonsági szolgálat két magas rangú tagja áruló

Startlap - Startlap
Orosz katonák jelentős sugárfertőzést kaptak Csernobilban; Biden: A benzin drágulásának Putyin az oka; Novák Katalin: Ukrajna emberfeletti dolgot vár tőlünk. Az ukrán-orosz válság hírei.

Zelenszkij: A nemzetbiztonsági szolgálat két magas rangú tagja áruló

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtök esti videóüzenetében, amelyet ismét az ország lakosságához intézett, azt mondta: a hadihelyzet az ország keleti és déli részén továbbra is nehéz. Az elnök bejelentette, hogy felmentette a nemzetbiztonsági szolgálat két magas rangú tagját, mert szerinte árulók. A Reuters hírügynökség megjegyezte, hogy a háború kezdete óta ez volt az első ismertté vált belső konfliktus az ukrán vezetésen belül. Részletek

A csernobili vörös erdőben táborozó orosz katonák jelentős sugárfertőzést kaptak

Kis létszámban még maradtak orosz katonák az atomerőműben, de többen elhagyták a területet. Részletek.

Biden: A benzin drágulásának Putyin az oka

Az amerikai kormányzat felszabadítja a stratégiai kőolajtartalék egy jelentős részét, hogy csökkentse az árakat. Bővebben.

Videón a lángoló oroszországi olajtároló

Az oroszországi Belgorod 12 kilométerre fekszik az ukrán határtól és 80 kilométerre az orosz csapatok által ostromolt Harkivtól. A regionális kormányzó ma reggel arról beszélt, hogy ukrán helikopterek mértek légicsapást a városra. A videót itt nézheted meg.

A kormányzó szerint az ukrán katonai helikopterek a város külterületén álló olajraktárt támadták.

Handout / Russian Emergencies Ministry / AFP

Az újabb támadásra két nappal azután került sor, hogy a térségben egy fegyverraktár épületében is robbanás történt. Ukrajna egyik támadásért sem vállalta magára a felelősséget. (24.hu)

1200-2000 orosz csapatot vezényelnek át Ukrajnába Grúziából

Oroszország megpróbálja újjászervezni csapatait és újraszervezi az ellátásukat is, mondta Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára a BBC összefoglalója szerint.

Az Egyesült Királyság úgy becsüli, hogy 1200 és 2000 között van azon csapatok száma, amelyeket Grúziából irányítanak át az ukrajnai harcokhoz erősítésként.

Stoltenberg szerint nem változtak az orosz katonai célok. A donbaszi régió elleni harcok felerősödését, valamint Kijev és más ukrán városok elleni ostrom folytatódását vetíti előre a NATO főtitkára. (24.hu)

Novák Katalin: Ukrajna emberfeletti dolgot vár tőlünk

A megválasztott köztársasági elnök elárulta, kit tart jó vezetőnek. Bővebben.

 

Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre itt.

Címlapkép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Moszkvai terrortámadás: így kapták el a terroristákat

képcím

Hivatalos végeredmény: 87,28 százalékkal győzött Vlagyimir...

képcím

Putyin nyert és már az ukrajnai békekötésről gondolkodik