Zalatnay, Koós, Soltész és a többiek – Újra megrendezik a ’60-as évek táncdalfesztiválját

Legendás slágerek az eredeti szimfonikus tánczenekari hangszerelésben.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-11-22 07:26

A hatvanas évek nagy sikerű táncdalfesztiváljait felelevenítő koncertet rendeznek január 13-án a Papp László Budapest Sportarénában.

Az 1967-1968-as fesztivál 50 éves évfordulóján a koncert a magyar könnyűzene aranykorát idézi meg, a táncdalfesztiválok óta először szólalnak meg a legendás slágerek az eredeti szimfonikus tánczenekari hangszerelésben, 60 fős zenekar kíséretében, modern látványtechnikával fűszerezve – mondták el  a szervezők.

Ötven évvel ezelőtt minden évben felhívást tettek közzé, amelyre amatőr, profi zeneszerzők és szövegírók tömegesen küldték be nyilvánosan addig el nem hangzott műveiket. A korai táncdalfesztiválok a Magyar Televízió legnézettebb műsorai közé tartoztak, s ebből következően pillanatok alatt országosan ismertté és népszerűvé tehették a bennük szereplőket. Annak ellenére, hogy a táncdalfesztiválokat hivatalosan a dalok versenyeiként rendezték meg, a sikert természetesen az előadók aratták le.

A januári koncerten az egykori táncdalfesztiválok sztárjai, Zalatnay Sarolta, Koós János, Poór Péter, Késmárky Marika, Soltész Rezső mellett Dolhai Attila, Koós Réka, Csonka András, Muri Enikő, Vastag Tamás, Egyházi Géza és Ambrus Rita is színpadra lépnek. Újra felcsendülnek Aradszky László, Szécsi Pál, Máté Péter, Harangozó Teri, Toldy Mária és Kovács Kati legnépszerűbb dalai.

Az est konferansziéi Gálvölgyi János és Koltai Róbert lesznek, zenei vezetője és karmestere Wolf Péter.

 

Forrás: MTI

Címlapkép: Youtube

Mai nap hírei

Megdőlt a hidegrekord és vasárnap még hidegebb jöhet!

agroinform.hu8 órája

Soha nem találnád ki, kivel élt George Clooney a leghosszabb ideig

unilife.hu9 órája

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu11 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu12 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu14 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu16 órája

Leonardo DiCaprio szinte felismerhetetlen, már csak árnyéka régi önmagának

femcafe.hu18 órája

A férfiak intim daganatairól

szimpatika.hu19 órája