Volt egy kis gond hétvégén a Paksi Atomerőműben

Startlap - Startlap
Megszólalt az apját megölő kislány nővére, kevesebbet fizethetünk a közjegyzőnél, változnak a felvételi pontszámítási szabályok. Hírösszefoglaló.

Hétfőn este tájékoztattak a szombati paksi meghibásodásról

Az MVM Paksi Atomerőmű 2. blokkjában szombaton védelmi működésből következően teljesítménycsökkenés történt – közölte hétfőn este az Országos Atomenergia Hivatal (OAH). Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. éppen jövő hétre szervezett egy sajtóeseményt a “teljesítménycsökkenés témájában”. A meghívó címe: Miért nem lehetne leforgatni Pakson a Csernobil című sorozatot? Ha érdekelnek a meghibásodás részletei, olvasd el ezt a cikket.

Alkoholt ihatott a Viking kapitánya

Elképzelhetőnek tartja a Hableányon kapitányként szolgáló L. László lányának ügyvédje, hogy a szállodahajót irányító Jurij C. ittasan irányította a hajót a tragédia idején, erről itt olvashatsz bővebben. A 168 óra arról ír, hogy nem tudta volna elkerülni a halálos ütközést a Hableány magyar hajóskapitánya. Közben újabb tanúk meghallgatását indítványozzák a Hableány-katasztrófában sértetti képviselőként eljáró ügyvédek, akik a vízbe esett emberek mentésében részt vevő hajósokat tervezik beidéztetni. Erről részleteket itt olvashatsz.

Szemrevaló budai villára tett szert Mészáros Lőrinc lánya és veje

Gőzerővel zajlik az átalakítása annak az impozáns budaligeti villaépületnek, ami év elején került Mészáros Lőrinc milliárdos felcsúti vállalkozó kisebbik lánya és annak férje érdekeltségébe – tudta meg a 24.hu. A felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó MKB Bank 190 millió forintos jelzálogjoggal terhelte meg a budaligeti ingatlant. Ha érdekelnek a részletek és fotókat is néznél a villáról, kattints az alábbi linkre.

Családi tragédia Galgahévízen – megszólalt az apját megölő kislány nővére

Szörnyű családi dráma zajlott le vasárnap Galgahévízen. Az apa először az édesanyát, majd a 18 éves fiát is megszúrta, és éppen késsel kergette a családtagokat, amikor a 13 éves kislány közbeavatkozott és hátba szúrta az őrjöngő férfit. A kislány nővére elmesélte, hogyan következett be a tragédia, részletek a lenti cikkben.

Kevesebbet fizethetünk a közjegyzőnél

A változás elsősorban azokat a társadalmi rétegeket érinti, amelyeket a legújabb kormányintézkedések ily módon is preferálni kívánnak, így elsősorban a nagycsaládosokat, a lakáshitelt felvevőket és a fiatal lakásvásárlókat, de az intézkedés célja az is, hogy az idős, illetve a látássérült személyeket is a korábbiaknál előnyösebb helyzetbe hozza. Részletek az alábbi cikkben. 

Változnak a felvételi pontszámítási szabályok jövőre

Jár-e többletpont az emelt szintű nyelvi érettségiért a 2020-as felvételin? Milyen többletpontokat kaphat az a jelentkező, akinek két emelt szintű érettségije és egy középfokú és egy felsőfokú nyelvvizsgája van? Fontos kérdésekre válaszol az alábbi cikk.

Ködfoltok, zivatarok, hőség – változékony időnk lesz

Folytatódik a záporokkal, zivatarokkal tarkított, fülledt, változékony időjárás. A hőmérséklet több fokkal az ilyenkor szokásos felett alakul. Ha érdekel, milyen idő várható a hétvégén, a részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

Orbán: Európában egyre több a dühös ember