Vizes vb: Varga Zsolt szerint pofonokra szükség van, de nem egy világversenyen

Startlap - Startlap
A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott óriási meglepetésre 11-10-re kikapott a francia csapattól a dohai világbajnokság keddi negyeddöntőjében. A franciák történetük során először jutottak négy közé világbajnokságon, a magyarok az 5-8 helyért folytathatják a szerbek ellen.

A franciáktól elszenvedett negyeddöntős vereség után Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az mondta, “benne volt a pakliban”, hogy problémája lehet az együttesnek.

“A mérkőzés első felében kiválóan játszottunk, leszedtük azokat a legfontosabb embereket a pályáról, akik aztán megnyerték nekik a mérkőzést. Nyilván ki volt emelve, hogy Thomas Vernoux ne lőjön, ne hagyjuk ott, erre a végén sorozatban szerezte az akciógólokat” – nyilatkozta Varga Zsolt a dohai összecsapást követően.

A szakember elmondta, a játékosok támadásról támadásra vesztették el a koncentrációt, hozzátéve, hogy ez a találkozó számukra papíron kötelező győzelem lett volna, ettől pedig még nehezebb volt a végjáték.

Varga Zsolt csapata védelmében kiemelte, a két hét felkészülés után – ezt megelőzően egy megfiatalított keret játszott a januári horvátországi Európa-bajnokságon – benne volt, hogy nem lesznek jó játékformában időben: “Ez benne volt a pakliban, de bíztam benne, hogy a csoportmérkőzések végére megfelelő formába tudunk kerülni.”

A szakember kiemelte, az ehhez hasonló pofonokra szükség van, de persze nem egy világversenyen: “tavaly a világbajnokság előtt a világkupán volt olyan vereségünk, ami után ki tudtuk javítani a hibákat és a helyükre kerültek a dolgok. Biztos vagyok benne, ha még két hétig tartana a vb, akkor kijavítanák a hibákat”.

Az MTI kérdésére a kapitány elmondta, 8-6-nál éppen azért kért időt, hogy megtörje a rivális lendületét, és ha a csapat akkor szerez egy gólt, akkor talán visszatalált volna a meccs eleji formájához, de ilyenkor már “nehézzé válik a labda”.

A három gólt szerző Zalánki Gergő szerint négygólos vezetésnél elkényelmesedtek: “Senkit sem szabad lebecsülni, mi pedig 8-4-nél azt hittük, hogy ez megvan. Ők szerencsés gólokat lőttek, mi pedig kihagytunk mindent, ötméterest, ziccert. Ilyen a sport, nyáron nekünk volt szerencsénk, most ezt elbénáztuk”.

Vogel Soma ugyan jól kezdte a mérkőzést, de hajrában már ő is többször tehetetlennek bizonyult: “Azt hittük, hogy a kezünkben volt a mérkőzés, és az utolsó másfél negyed már sétagalopp lesz. Tudtuk, hogy küzdeni fognak az utolsó pillanatig, és hogy kikre kell figyelni” – mondta az FTC hálóőre, aki szerint ez egy jó visszajelzés, hogy nem szabad megállni a munkával, elkényelmesedni.

A franciák történetük során először jutottak négy közé világbajnokságon, a magyarok az 5-8 helyért folytathatják a szerbek ellen.

(MTI)

Címlapkép: Bányai Márk és Németh Toni, a vesztes magyar válogatott tagjai a férfi vízilabdatorna negyeddöntőjében játszott Magyarország – Franciaország mérkőzés után a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 13-án. (MTI/Kovács Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

Legyőzte Japánt, kijutott az olimpiára a női kéziválogatott

képcím

Magyar milliárdokból, titokban finanszírozták az Euronews...

képcím

Megindítja a pert az EP a Magyarországnak utalt uniós pénzek miatt