Ötmilliós büntetés kapott a Líra

Startlap - Startlap
Egyetlen könyv miatt kapott ekkora bírságot a könyváruház, amelyet már korábban is megpróbáltak megbüntetni.

Ötmillió forintos büntetést kapott a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivataltól a Líra Könyv Zrt.,  mivel egy kecskeméti iskola 200 méteres körzetében forgalmazta az Esti mesék lázadó lányoknak című könyvet – írja a Telex

A kecskeméti könyvesboltban 2023 szeptemberében végzett célellenőrzést a hivatal, és 6 könyv miatt jegyzőkönyv készült. Mindez azért, mert “a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő tartalommal rendelkeznek”.

A lap megkeresésére a könyváruház jelezte, hogy mivel sem magával az eljárással, sem a bírság tényével, mértékével nem értettek egyet, ezért amint az eddigi hasonló ügyekben is, ismételten bírósághoz fordulnak. 

A Libri tavasszal szintén az Esti mesék lázadó lányoknak című kötet fólia nélküli forgalmazásáért kapott egymillió forintos büntetést. 

A Líra pedig alig pár nappal ezelőtt nyerte meg azt a pert, amely 12 millió forintos rekordbírsággal járt volna, de egy vesszőhiba miatt ejteni kellett a könyváruház ellen a vádat.