Virológus: Már ősz előtt jöhet a negyedik hullám

Startlap - Startlap
Jakab Ferenc úgy látja, egyértelműen van ok az aggodalomra. A professzor szerint ugyanis borítékolható, hogy a delta variáns előidézi a következő hullámot. Heti hírösszefoglaló.

Jakab Ferenc: Már ősz előtt berobbanhat a negyedik hullám

Tehát senkinek ne legyenek hiú ábrándjai, hogy ezt a járványt leküzdöttük, maximum most fellélegezhetünk egy kicsit

– fogalmazott Jakab Ferenc virológus. A professzor ebben a cikkben beszélt arról, mikor robbanhat be, és mi indíthatja el a negyedik hullámot Magyarországon.

Három megye kivételével mindenhol károkat okozott a pénteki ítéletidő

Autók haladnak a felhőszakadás után esővízzel elárasztott úton Budapesten, a XIX. kerületben 2021. július 9-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Szombat reggelig összesen 281 helyre riasztották a tűzoltókat. Itt olvashatsz arról, hol, milyen károkat okozott a vihar.

Bekeményített az UEFA, zárt kapus meccsek várnak a magyarokra

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a szurkolók diszkriminatív megnyilvánulása miatthárom zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget. Hogy ez melyik meccseket érinti, arról itt írnak.

Rekordot döntött az új fertőzöttek száma Dél-Koreában

Hétfőtől Szöulban és környékén minden eddiginél szigorúbb járványügyi korlátozások lépnek életbe, Dél-Koreában ugyanis attól tartanak, hogy az országon még a nyáron végigsöpör a járvány negyedik hulláma. Itt találod a rekordnak számító kritikus adatokat.

2021-ben már senki se mehet nyugdíjba, fő szabály szerint

Július első napján egységesen 65 évre emelkedett a nyugdíjkorhatár, ami a gyakorlatban már csak jövőre érvényesíthetőEbből a cikkből nemcsak erről, hanem a nyugdíj igényléséről és a nyugdíjigény visszavonásáról is tájékozódhatsz.

Orbán elment egy újságoshoz, alaposan meglepődött

A miniszterelnök, miután egyetlen EU-s kormányfőként felkerült a sajtószabadság ellenségeinek feketelistájára, ellátogatott egy újságos standhoz, mintegy bizonyítva, hogy nincs veszélyben a magyar sajtó függetlensége. A filmvászonra illő jelenetet itt lehet megtekinteni

„Fiatalos” plakátkampányt indított a Fidesz

A kormányzópárt a közösségi oldalakon megszokott emojikat használva buzdít a legfrissebb nemzeti konzultáció kitöltésére. Mindezt nem az online felületeken teszi, hanem utcai plakátokon. A Momentum elnöke által kínosnak tartott kampányról ez a cikk számol be. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pedig egy kissé átalakította a plakátokat. A taktikai műveletről errefelé lehet tájékozódni

500 ezer forint alatt mégis mehet a névtelen adományozás 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese megszólalt a névtelen adományozás betiltásáról szóló, nagy port kavart kormányrendeletrőlRészletek itt.

Jogerős az ítélet a lúgos orvos ügyében

Nyolc és fél év után nem nekem kellett megint bizonygatni, hogy ez tényleg megtörtént velem. Nyolc és fél év után végre valaki leírta az igazságot

– reagált a Telexnek a jogerős ítélet hírére Renner Erika, aki a sírástól sokáig alig tudott megszólalni. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Kártalanít a posta az új vámeljárási rendszer miatt

Már az első napokban tízezrével érkeztek a küldemények, amelyek automatikus vám elé állítását végezte el a Magyar Posta múlt héten élesített váminformatikai rendszere. Az első tapasztalatok pozitívak, ugyanakkor volt néhány fennakadás. További információkért katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán hajnalban összehívta a Védelmi Tanácsot

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást