Vigyázat: Pár perc alatt, egyetlen telefonhívással ezreket húzhatnak le rólad is az új ingatlanos trükkel

Startlap - Startlap
Mindig legyen gyanús, ha valami túl olcsónak tűnik.

A lakások iránt továbbra is nagy a kereslet, ami magasan tartja az árakat, és a helyzetet nehezíti, hogy az ingatlanpiacon sok a csaló. A Pénzcentrum egyik olvasója vette észre, hogy milyen új trükkel próbálnak pénzhez jutni magukat ingatlanosnak kiadó emberek, eladó lakás hirdetéseken keresztül. A módszer roppant egyszerű, és ha valaki túl gyanútlanul fog bele a böngészésbe, könnyen csőbe húzhatják.

Az átverős hirdetésekben mindig nagyon szép ingatlanokat árulnak, meglepően olcsón. A portál által szemlézett egyik ilyen V. kerületi, 3 szobás, második emeleti felújított lakást például a legnépszerűbb oldalon, az ingatlan.com-on kínálja T. Attila, méghozzá a környékbeli 700 ezer forintos átlagár helyett 462 ezer forintos négyzetméteráron. A hirdetés szövege igen szűkszavú, melynek végén a hirdető jelzi, hogy bővebb információt telefonon tud nyújtani.

Amennyiben felhívjuk a megadott számot, egy automata-SMS-t kapunk egy emelt díjas telefonszámmal, és azzal a szöveggel, hogy a megtekintéssel kapcsolatban ezt a számot kell tárcsázni, melynek hívása másodpercenként 15 forintba, vagyis percenként 900 forintba kerül. A portál az ügy kapcsán ingatlanszakértőket is megkeresett, akik elmondták: az átverést ők is jól ismerik, és az ilyen hirdetések mögött rendszerint nincs is valódi ingatlan. Az álingatlanosok pedig azzal mentegetik magukat, hogy mivel ők sem jutalékot, sem közvetítői díjat nem kérnek, ezért szükségük van az emelt díjas hívásokra.

Ez is érdekelhet

képcím

Jakab Péter 9,6 milliós büntetést kapott a ficsúrozásért...

képcím

Itt a magyar vibrátorgyárról szóló rövidfilm, ami miatt...

képcím

Újabb átverés: ne vedd meg ezt a szert!