Videóra vették, ahogy 60 menekült megpróbált betörni a röszkei határon

Startlap - Startlap
A rendőrség sikeresen elhárította a próbálkozást. Esti hírösszefoglaló.

Felvették a biztonsági kamerák, ahogy a menekülnek megpróbálnak áttörni a röszkei határkerítésen

Menekültek két csoportja hétfőn hajnali 5 és 6 között megpróbált illegálisan betörni Magyarország területére a Röszke 2 átkelőhelynél. A történtekről Pintér Sándor belügyminiszter és Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója számolt be keddi sajtótájékoztatóján. A rendőrök több embert őrizetbe vettek, az eseményeket pedig rögzítették a biztonsági kamerák. Ebben a cikkben megtalálod a felvételeket, és az is kiderül, miként kíséreltek meg áttörni a határon.

Náci propagandát posztolt a pécsi KDNP a Facebookon a holokauszt emléknapján

Ha érdekel, milyen bejegyzésről van szó, akkor kattints ide.

A Debreceni Egyetem a koronavírus miatt 500 ázsiai hallgatóját kérte arra, hogy ne utazzanak haza

A Debreceni Egyetem igen komoly óvintézkedéseket tesz a koronavírus miatt, de a Kínából, Koreából, Vietnámból és Mongóliából származó több mint félezer hallgató között van, akit már hiába figyelmeztetnek. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Rázárták az ajtót a hullára és a mentősre, akit addig nem akartak elengedni, amíg “a papa fel nem ébred”

Miután bejárta a sajtót a hír, hogy egy csetényi romatelepre nem voltak hajlandók rendőri kíséret nélkül belépni a mentősök, és mire a rendőrség megérkezett, a beteg meghalt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke egy durva történetet mesélt, amelynek fényében más értelmezést nyerhet a csetényi eset. Kusper Zsolt a csetényi ügy kapcsán is megosztott eddig ismeretlen részleteket.

A Lidl beszólt az Ikeának a Facebookon, aztán a poszt alatt egymás után szálltak be a viccelődésbe a nagy márkák

Fotó: iStock

Az egész a Lidl Magyarország Facebook-oldalán kezdődött egy húsgolyós bejegyzéssel, ami alatt aztán elszabadult a kommentszekció, és egy halom nagy márka bekapcsolódott a dologba. Végül az IKEA is megjelent. Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor ezt a cikket olvasd el.

Egymillió forintot felejtett valaki egy hajdúszoboszlói bankautomatában

A pénzt egy férfinál találták meg, aki érdekes magyarázattal indokolta, hogy miért tette el az összeget. 

Baj történt az óceánon, Rakonczay Gábornak vissza kellett fordulnia

Rakonczay Gábor, aki 2012-ben egy Fa Nándor által tervezett kenuval átszelte az Atlanti-óceánt, majd tavaly a Déli-sarkot hódította meg gyalog, idén újra az Atlanti-óceánt szemelte ki magának. Egy saját maga által tervezett különleges SUP-pal vágott neki a kalandnak, de vissza kellett fordulnia. Ebből a cikkből kiderül, miért.

Idős embereket tízmilliókkal megkárosító unokázós maffiát számolt fel a BRFK

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) speciális nyomozócsoportot állított fel az idős emberek megtévesztésére szerveződött trükkös bűnözők elfogására. Ők csaptak le arra a bűnszervezetre is, amely több mint 43 millió forint értékben csalt ki pénzt és ékszereket az unokázós módszerrel. A maffia tevékenységéről erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Az EU csalás elleni hivatalának vezetője Polt Péterrel akar találkozni

Az OLAF igazgatój, Ville Itälä a napokban érkezik Budapestre. A találkozó céljáról itt írnak.

A Magyar Telekomnak kompenzálnia kell az előfizetőit, ha nem akar 350 milliós bírságot fizetni

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A Gazdasági Versenyhivatal keddi tájékoztatása szerint a Magyar Telekom tavaly februárban és márciusban megtévesztette a fogyasztókat egy kampányban, ezért kötelezték a céget 350 millió forint megfizetésére. Az összeg azonban csökkenthető, amennyiben a Telekom kompenzálja a fogyasztókat. Hol hibázott a Telekom, és mit takar a kompenzáció? Innen kiderül.

Ez is érdekelhet

képcím

Szijjártó Péter: Nyugodtan nevezhetnek a Gazprom bármijének

képcím

Az oroszok tonnaszám égetik a földgázt - nem adják Európának

képcím

NASA-térkép mutatja, hogyan növekszik az ukrán tűzerő