Videón mutatták meg a mentősök, hogyan zajlik egy koronavírusteszt

Az Országos Mentőszolgálat felvételén lépésről lépésre elmagyarázzák, mi történik a mintavétel során. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-23 09:24

A kép illusztráció. (Fotó: Sergei KarpukhinTASS via Getty Images)

Videón mutatták meg a mentősök, hogyan zajlik egy koronavírusteszt

Az Országos Mentőszolgálat vasárnap tette közzé azt a videót, amelyen igen részletesen, magyarázó feliratokkal együtt látható, hogyan néz ki a koronavírusteszthez szükséges mintavétel. Íme a videó.

Az éj leple alatt nagyott nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma, és régiós összehasonlításban a halottak száma magas

Vasárnap estéről hétfő reggelre jelentősen növekedett a koronavírus itthoni regisztrált fertőzötteinek  száma, és a betegségben elhunytak  száma is emelkedett. A kormányzat friss adatait ebben a cikkben ismertetik.

A Magyarországon hivatalosan számontartott koronavírusos betegek száma még így sem számít kiugrónak, ugyanakkor az áldozatok száma magas. Érdemes hangsúlyozni, hogy a halálozási arányt természetesen a hivatalos tesztek alapján kalkulálják. A pontos számokért ide kell kattintani.

Iszonyú nyomokat hagy a járvány az olasz orvosok arcán

A védőfelszereléstől véresre dörzsölt arcú, elcsigázott olasz orvosokról készült felvételek jelentek meg az interneten. A fotókat erre a linkre kattintva nézheted meg.

A Külügyminisztérium a magyar diplomaták segítségével kutat lélegeztetőgépek után

A 24.hu birtokába került külügyminisztériumi belső feljegyzés szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium a magyar diplomáciai hálózatot felhasználva indított nemzetközi kutatást lélegeztetőgépek után. Az értesülést a külügy nem cáfolta. Részletek itt.

43 ezerrel több fertőzött lehetett Kínában, mint amennyiről beszámoltak a világnak

Fotó: Getty Images

Egy hongkongi lap titkosított kormányzati dokumentumok alapján azt állítja, hogy február végégig több mint 43 ezer tünetmentes koronavírusos beteget azonosítottak Kínában, akiket nem vettek bele az összesített esetszámba. Ennek okairól, illetve a kínai járványhelyzet legfrissebb híreiről itt írnak.

Több mint 21 ezren írták alá a petíciót, amit vasárnap indítottak a felhatalmazási törvény miatt

Az aláírók között híres jogászok és politikusok is vannak. 

A kormány szerint a vírus elleni védekezésnek anyagi akadálya nincs, de hetek alatt nem lehet eltüntetni az anyagi kivéreztetés durva nyomait

Pár hónap alatt nagyot fordult az egészségüggyel kapcsolatos kormányzati kommunikáció: míg tavaly év végén harcias hangot ütöttek meg a kórházi tartozásokkal kapcsolatban, a vírus közeledtével elkezdték kifizetni az adósságokat. A járvánnyal azonban így is túlterhelt, alulfinanszírozott intézményeknek kell megküzdeniük. Mennyi pénzt toltak az egészségügybe az utóbbi időben, és mire lehet ez elég? Milyen anyagi keretből gazdálkodhatunk a járvány idején? Tényleg azért nincs elég védőfelszerelés, mert kevés a pénz? Mi a helyzet az egészségügyi dolgozók számával? Ezekre a kérdésekre keresi a választ ez a cikk.

Te is láttad a velencei delfineket? Kamu volt, és nem ez az egyetlen állatos álhír, amit a járvány szült

A mindent elöntő negatív híráradat közepette sorra bukkantak fel azok a lélekemelőnek szánt cikkek és posztok, miszerint az emberi tevékenység visszaszorulása nyomán számos területen felvirágzott az állati élet. A gond csak az, hogy mindez nagy kamu volt. Ebben a cikkben nem csak azt mutatják meg, hogy mi volt az igazság ezekből az állatos álhírekből, de szakértők segítségével arra is választ adnak, hogy miért tudnak ilyen szélsebesen terjedni most ezek a hazugságok.

Donald Trump bejelentette, hogy már Washington is katasztrófa sújtotta területnek számít, és Kalifornia lesz a következő

Fotó: Jim Lo Scalzo/EPA/Bloomberg via Getty Images

Sajtótájékoztatót tartott az új típusú koronavírus-járvány megfékezésén dolgozó amerikai kormányzati munkacsoport vasárnap. Épülnek a mobilkórházak, és már egyre több állam katasztrófa-sújtotta területnek minősül

Téliesre váltott az időjárás, többször lesz hóesés

A hideg  idő nem tart sokáig, de készülj fel rá, hogy havazni  fog. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Elhunyt Pécsi Ildikó

hamuesgyemant.hu3 órája

Amikor a Mikulás a nagyi fülbevalójában cigizik az ovi előtt – nagy ünnepi lebukások

wmn.hu6 órája

Életmentő, de súlyos károkat okozhat a lélegeztetés

szimpatika.hu6 órája

A rák nem pihen, ne csak a lázad mérd!

napidoktor.hu7 órája

Érdemes-e most Xbox One X-et vagy PS4 Pro-t venni? Meddig fogsz tudni játszani rajtuk?

metabro.hu17 órája

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu17 órája

Sértett hangvételű közleményben válaszol Orbán Viktor Manfred Webernek

168ora.hu19 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu19 órája