Videón, ahogy a TEK és a készenléti rendőrök lecsapnak a fegyveres kábítószer-kereskedőkre

A közös akció során több millió forintot, lőfegyvereket és rengeteg kábítószert foglaltak le.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-03-24 10:53

Fotó: police.hu

Közel egy kilogramm kábítószert és több millió forint készpénzt foglaltak le, valamint négy embert őrizetbe vettek a rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) közös akciója során – írja a police.hu.

A KR NNI és a TEK március 22-én éjszaka Budapest IV. kerületében érte tetten a 29 éves H. Ádámot a 31 éves H. Krisztiánt kábítószer értékesítése közben. H. Ádám és fővárosi bűntársai ellen a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. A nyomozati adatok szerint a férfi és társai többféle, különböző forrásokból beszerzett drogot értékesítettek Budapesten. A kábítószer vásárlásakor esetenként fegyverrel fenyegették meg üzlettársaikat, és nem fizettek az anyagért, hanem rablás útján szerezték meg a portékájukat. 

A két díler mellett vásárlójukat is elfogták, a 37 éves J. Lászlót. Ugyanezen időben azt a férfit is kézre kerítették (H. Marcell, 21), akitől H. Ádám aznap este elrabolta a később eladásra kínált kábítószert. Rajtuk kívül a TEK a 31 éves N. Ágnest is elkapta, aki a kábítószer-kereskedők bűntársa volt. A tettenéréskor, illetve a házkutatások során a következőket foglalták le: közel 1 kilogramm kokaint, amfetamint és kannabiszgyanús anyagot, 19 darab ecstasy tablettát, több millió forint készpénzt, továbbá a porciózáshoz és értékesítéshez használt eszközöket, illetve három fegyvert és lőszereket.

H. Krisztiánt, K. Marcellt és N. Ágnest kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként kihallgatták. H. Ádámnak ezen felül még rablásért is felelnie kell, J. Lászlót pedig kábítószer birtoklása miatt kérdezték ki. A dílereket őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.

Mai nap hírei

Istenes Bence sírva vallott az apjával való kapcsolatáról – Istenes László is reagált

femcafe.hu3 órája

Várjuk a járvány végét? Ami aztán jön, rosszabb lehet

mezohir.hu4 órája

Letarolja a Balatont az ország csúcsragadozója

agrotrend.hu5 órája

Háromezer alatt az új fertőzöttek száma hazánkban

demokrata.hu6 órája

A gyakori éjszakai vizelés okai és lehetséges kezelési módjai

napmintnap.com9 órája

Kavartak egyet a Néppárt vezetői, hogy a Fidesz ne hagyja ott őket

444.hu9 órája

Jön ″az új Windows″

digitalhungary.hu10 órája

Alig maradt dolgozó a tatabányai kórházban, annyian mondtak fel

168.hu17 órája