Videón a tótkomlósi horrorbaleset

Érik a káosz a bankokban, drónhasználót fogtak az Árpád hídnál, térképen az ország legrosszabb útjai, egyre melegebb levegő érkezik fölénk. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-06-10 09:48

MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor

Nézők közé hajtott a raliautó Tótkomlóson

Nézők közé hajtott egy versenyző vasárnap a Tótkomlós Rallyn, a baleset már a verseny utáni bemutatózás közben történt. Meg nem erősített információk szerint 8 sérült lehet, köztük gyerekek is. A szörnyű eset részletes leírása, valamint egy helyszíni videofelvétel (18+) ebben a cikkben található.

Érik a káosz a bankokban: elárulták, hány ügyfél számláját kell zárolni

Ketyeg az óra a banki ügyfelek előtt, hogy a banki adategyeztetésen átessenek. Az ügyfelek nagy része még mindig nincs tisztában azzal, hogy el kell végeznie-e. A Pénzcentrum megkérdezte a legnagyobb hazai bankokat arról, hogy hány ügyfelüket érint az adategyeztetési kötelezettség. Arra is kíváncsiak voltak, hogy az ügyfél hogyan győződhet meg róla, hogy az adategyeztetésen már átesett, és ha esetleg nem, számíthat-e még tájékoztatásra. A témáról bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Fotó: iStock

Hajóbaleset: drónhasználót fogtak az Árpád hídnál

Vasárnap délután is zajlottak az előkészületek a Dunán a május végi hajóbalesetben elsüllyedt Hableány roncsának kiemelésére, illetve újabb áldozatok felkutatására. A mentésben részt vevők vették észre, hogy valaki – az érvényben lévő légtérkorlátozást megszegve – drónnal repül föléjük, így szóltak a rendőröknek. További részletek ebben a cikkben.

Térképre kerültek az ország legrosszabb minőségű útjai

Komárom-Esztergom megyében lényegében szétestek az utak, míg Veszprém épp csak tűrhető minőséggel is magáénak tudhatja az ország legjobb útjait. Az alábbi cikkben megnézheted, hogy felétek milyen minőségűek az utak az országos átlaghoz képest, valamint az is kiderül, milyen fordulat következett be tavaly az úthálózat állapotában.

Fotó: iStock (illusztráció)

Fontos hírek a külföldi utat tervezők számára

Külföldi utak esetében teljes védelmet az európai egészségbiztosítási kártya (eek) csak utasbiztosítással kiegészítve nyújt – közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). Figyelmeztetnek, hogy az egészségbiztosítási kártyával több kapcsolódó kiadást sem lehet fizetni. Ha érdekel, melyek ezek, olvasd el az alábbi cikket.

Fojtogatjuk a Balatont

A víz minősége most remek, de a turisztikai beruházások a part beépítésétől a nádasok pusztításán keresztül a vízszint szabályozásáig pont ez ellen hatnak. Ha a Balatont – persze erősen kisarkított megfogalmazással – kikövezett medencének akarjuk használni, nem adjuk meg az élővilágnak a minimum feltételeket sem, azzal gyakorlatilag megöljük. Halott vízben pedig sem fürdőzni, sem horgászni, sem gyönyörködni nem lehet. De hogy milyen is az „élő Balaton”, arról Dr. Zlinszky András biológus, az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetének tudományos munkatársa mesélt.

MTVA/Bizományosi: Farkas Melinda

Bejelentették, hogy megalakul a világ egyik legnagyobb hadiipari vállalata

A Raytheon és a United Technologies vasárnap közleményben jelentette be egyesülését, és ezzel az Egyesült Államok legnagyobb és a világ egyik legnagyobb hadiipari vállalata jött létre. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Szombatig tart a folyamatos melegedés

Szinte az egész hét folyamán anticiklon határozza meg időjárásunkat, amelynek áramlási rendszerében egyre melegebb levegő érkezik fölénk a Földközi-tenger térségéből. Részletes időjárás-előrejelzés a Kiderül oldalán.

Mai nap hírei

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu15 órája

Viszik a laptopokat

itbusiness.hu17 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu19 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája

Rakovszky Zsuzsa 70 éves

konyvesmagazin.hu19 órája