Kiemelt Hírek 2018. november 07.

Videóban reagált a magyar mentős a panaszra, miszerint túl hangos a sziréna

Startlap Kiemelt Hírek 2018. november 07.
Arra törekednek, hogy ne zavarják meg a lakosság nyugalmát.

Az Országos Mentőszolgálat több panaszt kapott a mentőautóira az utóbbi időben. A lakók szerint ugyanis annyira hangosan szirénáznak akár éjszakánként is, hogy zavarja a nyugalmukat. Őri-Kiss Zsolt mentőgépkocsi-vezető a mentőszolgálat Facebook-oldalán reagált a panaszlevelekre.

Elárulta, hogy a mentők számára szükséges a jól hallható megkülönböztető jelzés, ahogy a forgalomban haladók számára is, mivel vagy betegért sietnek, vagy beteget szállítanak. A magyarországi mentőautók hangja 103-120 decibel közötti tartományban mozog. A szakember bevizsgáltatta a saját mentőautójának hangerősségét, amely 109,1 decibel, így bőven a megengedett határértéken belül van. A mentős hozzátette, hogy törekednek a lakott területeken kívüli útvonalak használatára, ám gyakorlatilag mindenhová hívják őket, ezért lehetetlen nem megzavarni a lakosok nyugalmát.

Mindezek ellenére a mentős elnézést kért mindenkitől, akinek problémát okoz a sziréna zaja.

Megértést remélve kér elnézést a szabálykövető mentő-gépkocsivezető azoktól, akiket este zavar a hangos sziréna.Oszd meg te is, talán célba ér az üzenet!#omsz70 #mentők

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2018. november 5., hétfő

Keresés az oldalon