Kiemelt Hírek 2020. február 21.

Videó készült a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi sziámi ikrekről

Startlap Kiemelt Hírek 2020. február 21.
A fejüknél összenőtt ikerpár műtétsorozata még nem ért véget, a magyar orvoscsapat ismét Dél-Ázsiába utazott. Reggeli hírösszefoglaló.

Videó készült a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi sziámi ikrekről

Újabb hírek érkeztek a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsapata által szétválasztott, fejüknél összenőtt ikrekről, Rabiáról és Rukiáról. A magyar orvosok hamarosan újra Dakkába utaznak. Most több videót is közzétettek a decemberi fejleményekről. Íme a felvétel és a további részletek.

Schiffer András kiállt a Pesti Srácok mellet a gyerekpornós YouTube-ügyben

Több száz ember jelent meg a Google Magyarország székháza előtt csütörtökön, akik a Pesti Srácok YouTube-csatornája miatt tüntettek. A kormánypárti honlap fiókját két héttel ezelőtt törölte a videómegosztó egy, a magyarországi gyerekpornóval kapcsolatos anyaguk miatt. Sokak meglepetésére az eseményen Schiffer András, az LMP alapítója és egykori vezetője is felszólalt.

Fél nap alatt összegyűjtötték a pénzt Hadházy Ákos bírságára

A képviselő egy “Stop propaganda!” felirattal ellátott táblát lógatott be a parlamentben hétfőn, amiért Kövér Lászlótól kitiltást és kétmilliós bírságot kapott. 

Koronavírus: ismét emelkedett a napi új fertőzések száma Kínában, a dél-koreai miniszterelnök vészhelyzetről beszél

Egy nappal azután, hogy a napi új fertőzöttek száma egy hónapos mélypontra csökkent, megint emelkedett a diagnosztizált betegek száma. A fertőzéssel kapcsolatos legfrissebb adatokat erre a linkre kattintva találod.

Mindeközben a koronavírus Dél-Koreában is egyre jobban terjed, Csung Szjekjun (Chung Sye-kyun) miniszterelnök “vészhelyzetként” jellemezte a járvány fejleményeit. Az országban tapasztalható állapotokról itt írnak bővebben.

Az Aldi és a Lidl dolgozói elmagyarázták, mitől olyan embertelenül hatékonyak a diszkontok

Fotó: Matthew Horwood/Getty Images

A kétezres évek közepén megjelenő két német diszkontlánc, az Aldi és a Lidl mára teljesen átvette a hatalmat a hiper- és szupermarketektől: a magyar vásárlók náluk költik el a legtöbb pénzt napi fogyasztási cikkekre. Ezekbe a boltokba belépve rögtön szembesülhetünk azzal, hogy teljesen teljesen másként működnek, mint a hagyományos áruházak. De mit jelent ez pontosan, és mi áll a hihetetlen hatékonyságuk mögött? Ezt fedik fel ebben a cikkben a hazai dolgozók.

Az amerikai hírszerzés szerint az oroszok beavatkoznak az elnökválasztásba, hogy újraválasszák Donald Trumpot

Az amerikai hírszerzés illetékesei egy héttel ezelőtt tájékoztatták a képviselőház titkosszolgálati bizottságának tagjait arról, hogy Oroszország ismét beavatkozik az elnökválasztás folyamatába. Általános figyelmeztetések már korábban is elhangoztattak, ezúttal konkrétabb hírek érkeztek. Donald Trump felháborodott, de állítólag nem ezért rúgta ki a hírszerzés igazgatóját. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Ezeket a számokat húzzák ki leggyakrabban az ötös lottón

Lottólázban ég az ország, mióta több mint ötmilliárd a főnyeremény az ötösön. A nyerésre természetesen nincsen semmiféle hatékony taktika, ettől függetlenül érdekes információ lehet, hogy melyek a leggyakrabban kihúzott számok. Ebből a cikkből nemcsak ezt tudhatod meg, hanem a nyereményekről is találsz egy statisztikát.

Demeter Szilárd: Bánt, hogy náciznak, mert székely vagyok, és a székelyek nem nácik

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója az MSZP-s Hiller Istvánnal, a fideszes L. Simon Lászlóval, valamint a korábban LMP-s képviselőként tevékenykedő Kukorelly Endre íróval beszélgetett a kultúrpolitikáról.

Kiderült, hogy durván alábecsültük az antropogén metánkibocsátást, de ez igazából nem is olyan nagy baj

Fotó: Orjan F. Ellingvag/Corbis via Getty Images

Egy friss kutatás szernint az emberiség jóval nagyobb mértékben járul hozzá az egyik legjelentősebb üvegházhatású gáz, a metán emissziójához, mint ahogy azt eddig hittük. Ez a felfedezés ugyanakkor nem feltétlenül rössz hír. Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor itt folytasd az olvasást.

Búcsút inthetünk az éjszakai fagyoknak, ezért korábban ébredhet a természet

Továbbra is a megszokottnál jóval melegebb idő várható, ráadásul a szokásos éjszakai fagyok nélkül. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon