Veszélyes német kolbászt hívtak vissza, két ember már meghalt

Startlap - Startlap
A két németországi haláleseten kívül 37 megbetegedést is összefüggésbe hoztak a húsipari termék fogyasztásával. Hírösszefoglaló.

Riasztott a Nébih: két ember is meghalhatott a veszélyes német kolbászok miatt

Két halálesetet és 37 megbetegedést hoztak összefüggésbe egy német cég húsipari termékének fogyasztásával – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Arról, pontosan milyen termékről van szó, és mitől ilyen veszélyes, itt írnak bővebben.

Az Óbudán meggyilkolt 18 éves lány anyja szerint Nikit a félelem tartotta a gyanúsított mellett

Fűnyírás közben bukkantak rá az óbudai Ladik utcában Niki holttestére, akinek az arcát felismerhetetlenné csonkítoták. Az emberöléssel egy 26 éves férfit gyanúsítanak, akiről az áldozat édesanyja ebben a cikkben mesél, továbbá elmondja a megrázó részleteket elhunyt lánya azonosításáról.

Karácsony Gergely: Én nem szeretnék, és nem is vagyok sem baloldali, sem másmilyen messiás

Karácsony Gergely interjút adott a HVG számára, amelyben beszélt a hangfelvételről, Orbán Viktorról, és azt is elárulta, hogy október 13-án egy polgármesterfröccsel fog koccintani, ugyanis létezik ilyen. A beszélgetést ide kattintva olvashatod el.

Azt hitted, a nyárral együtt a poloskáknak is búcsút mondhatsz? Ennél nagyobbat nem is tévedhettél

Ma már nem kell biológusnak lenni ahhoz, hogy azonosítsunk egy ázsiai márványospoloskát, hiszen pár évvel ezelőtti megjelenése óta a trópusi rovar tömegesen elszaporodott Magyarországon. Sokan azt hihették, hogy a hideg idő beköszöntével vége az inváziónak, de valójában az állatok új lendületet vettek ősszel. Mi várható a jövőben poloska-fronton? Miért épp a városokat szeretik ezek a rovarok? Miért ilyen brutális a hazai egyedszámuk, és hogyan védekezhetünk ellenük? Kóbor Péter biológus, a Magyar Természettudományi Múzeum Szipókás rovarok gyűjteményének kurátora elmagyarázta.

Hajléktalanokat csinálhat az önkormányzat a Hős utcai lakókból, akiknek lakásait aprópénzért akarják kisajátítani

Még vidéken is igen problémás lenne boldogulni abból a pénzből, amit a kőbányai önkormányzat kínál a Hős utca 15. szám alatti, bontásra ítélt társasházakban lévő ingatlanok tulajdonosának. A lakások a dupláját érhetik annak, amit adna értük a kerületvezetés, és a lakók szerint a kisajátítási eljárás jogtalan.

A miskolci család kisfiára hat évvel ezelőtt omlott rá a bölcsödében a fal, azóta hiába küzdenek kártérítésért

2013 májusában a miskolci Bokréta úti bölcsőde teraszán ráomlott a fal az alvó gyermekekre, a legsúlyosabban megsérült Bálint maradandó károsodásokat szenvedett. A rendőrség felelős megnevezése nélkül szüntette meg a nyomozást, az önkormányzat pedig azóta is csak ígérget, a család nem kap pénzt, pedig Bálint állapota súlyos.

Nagyon fognak örülni a magyarok, mert az éj leple alatt hatalmasat változtatott nálunk a Netflix

Fotó: Noam Galai/Getty Images

Három és fél év után a Netflix szintet lép Magyarországon a lokalizálást illetően, amelynek keretében rengeteg dolog megváltozik a médiszolgáltató itteni tartalmaiban. A változásokról az alábbi cikkben Székely Dorottya, a vállalat régiónkért felelős marketing menedzsere, valamint Henning Dorstewitz kommunikációs igazgató rántja le a leplet. Részletek itt.

Először Magyarországon lesz elérhető a Viber új pénzügyi szolgáltatása

A Viber és a Mastercard együttműködésével a világon először hazánkban indul el a Viber újítása, amely mérföldkőnek számít a cég tevékenységében.

Radikálisan növekedett itthon az új autók iránti kereslet, és van egy márka, ami mindent visz

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Tíz év telt el azóta, hogy számos autószalon bezárásra kényszerült, de az akkor életben maradt kereskedőknek most nagyon jó dolga van: az új autók eladása drámaian emelkedett az elmúlt két év során. A legkedveltebb márka többet értékesít, mint a sorban a második és a harmadik együttvéve. Mennyi és milyen autót vesz a magyar? Innen kiderül.  

Reggel már fagypont alá esik a hőmérséklet

Hétfő reggelre a felhőzet felszakadozik, és az ország jelentős részén fagypont alá csökken a hőmérséklet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Marad a Budapest-bérlet, a vármegyebérletet pedig elfogadja a BKK

képcím

Marad a Budapest-bérlet, a BKK elfogadja a vármegyebérletet...

képcím

Hivatalos: a BKK visszavonja a járatritkításokat