Kiemelt Hírek 2021. augusztus 27.

VEKE: Szakmailag zavaros, a közösségi közlekedést súlyosan visszavető intézkedéseket jelentett be Karácsony

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 27.
A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint "Budapest közösségi közlekedése végleges elveszejtésének napja" a csütörtöki, amelyen a főpolgármester bejelentette a közlekedést érintő intézkedéseit. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Balogh Zoltán

VEKE: Szakmailag zavaros, a közösségi közlekedést súlyosan visszavető intézkedéseket jelentett be Karácsony

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint “Budapest közösségi közlekedése végleges elveszejtésének napja” a csütörtöki, amelyen a főpolgármester bejelentette a közlekedést érintő intézkedéseit. A szervezet lesújtó kritikáját Karácsony Gergely programjárólebben a cikkbenismertetik.

Elképesztő vagyonkoncentráció indult meg a leggazdagabb magyarok körében

Három éven belül hét dollármilliárdosunk lehet, mivel nyílik az olló a vagyonos rétegen belül, gyors “kasztosodás” kezdődött – írja legfrissebb elemzésében a Blochamps Capital, a tehetősek privátbanki számláinak állományát megvizsgálva. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A “folyamatos fejlődés utáni vágy hajtja” az augusztus 20-i felvonulás szervezőjét

A csillogó gigaszobrok és a félmeztelen, festett mellkasú férfiak ötlegazdája megszólalt, és azt mondta, összességében elégedett. Részletek.

Új operatív törzset alakítottak: ez lesz a feladatuk

MTI/Varga György

Kovács Zoltán államtitkár egy csütörtöki háttérbeszélgetésen tájékoztatott az új operatív törzsről, amelynek a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson lesz szerepe. További információkért katt ide.

Profi csalók küldenek hamis díjbekérő leveleket, az MVM Next több millió ügyfele veszélyben

Az adathalászok egy rendkívül jó másolattal igyekeznek megtéveszteni az Elmű-Émász ügyfeleinek átvétele után az MVM Next Energiaszolgáltató immár 6,4 milliósra duzzasztott ügyfélkörét. Hogyan tudod elkerülni, hogy a csalók áldozatául ess? Erről szól ez a cikk.

Joe Biden: Le fogunk vadászni titeket

Az amerikai elnök rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a kabuli robbantás után, amelyben 12 amerikai katona veszítette életét és további 15 megsérült. Az USA hadvezetése újabb támadásra számít, de folytatják az emberek kimenekítését. Bővebben.

Várpalotára költöztetné a kormány a Hirtenberger aknavetőgyárat

Az elképzelések szerint a Hirtenberger Defence Systems ausztriai gyárát legkésőbb 2024-ig Magyarországra telepítik. Bővebben.

Majdnem az összes hal elpusztult az orrfűi tóban

A kép illusztráció. (Andrew Lichtenstein/Corbis via Getty Images)

A Baranya megyei tórendszerhez tartozó Herman Ottó-tóban a természeti katasztrófa vizsgálata még tart, a feltételezések szerint oxigénhiány és légnyomásváltozás okozhatta a 60 éve példátlan halpusztulást. Részletek.

Mediterrán ciklon borzolja a kedélyeket a hétvégén

A hidegfront átvonulását követően, szombaton érkezik a ciklon, amelynek útvonala egyelőre bizonytalan. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon