Vége lesz a novemberi tavasznak: már látszik, mikor jön végre a hideg

Startlap - Startlap
Az egészen biztosnak tűnik, hogy a következő egy hétben nem kanyarodik őszbe a vénasszonyok nyara.

A következő napokban továbbra is szokatlanul meleg, 20 fok körüli időjárás várható, de az Időkép 20 napos előrejelzésén már látszik, mikor jön az igazi hűvös, novemberi idő – írja az ATV

Az elmúlt időszakban több magyarországi melegrekord is megdőlt, jelenleg Európa legmelegebb területeinek egyike a Kárpát-medence, ahol nagyjából 8-12 fokkal van melegebb, mint a korábbi éveken. 

Jelentős változás a héten nem várható, mivel a Kelet-európai-síkság felett húzódó blokkoló anticiklon meggátolja a lehűlést és a csapadékot hozó mérsékelt övi ciklonok kelet felé nyomulását. Legfeljebb egy kevés csapadék érkezhet a hét közepén, de a meleg marad. 

Az alábbi előrejelzés szerint november 17-e után kezdődik az enyhülés, majd november végére beköszönt az esős hideg, 5-7 fokos nappali csúcshőmérséklettel. Nem árt azonban megjegyezni, hogy az efféle hosszú távú előrejelzések megbízhatósága erősen kétséges.

Forrás: Időkép

 

Az ECMWF és GFS, a két nagy globális előrejelzési modell sem valószínűsít november elejére komolyabb lehűlést, és kizárják a havazás lehetőségét is, hiszen ahhoz 0 fok alatti hőmérsékletre, valamint jelentős mennyiségű csapadékra lenne szükség.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

A NASA megcsinálta azt, amit az Armageddonban láttunk

képcím

Akkora a kereslet a hatósági áras tűzifára, hogy több helyen...