Varga Judit: Már gondolkoztam azon, hogy TikTok-videókat fogok gyártani

Startlap - Startlap
Az igazságügyi miniszter szeretne olyan lendületes és szellemileg friss lenni, mint Orbán Viktor. Reggeli hírösszefoglaló.

Varga Judit: Én már gondolkoztam azon, hogy TikTok-videókat fogok gyártani

Varga Judit igazságügyi miniszter interjút adott, amelynek során egyebek mellett az Európai Néppárt, a börtönbiznisz, az áldozatvédelem és a kormányzati kommunikáció volt a téma. A beszélgetés legizgalmasabb részeit ebben a cikkben olvashatod el.

Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor

A miniszterelnök a Fidesz balatonfüredi kihelyezett frakcióülésén megtartott szokásos zártkörű beszédén számolt be a következő nemzeti konzultációról.

Meghalt Wichmann Tamás

A kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüst- és egyszeres bronzérmes kenus hosszan tartó súlyos betegség után, 72 éves korában hunyt el. Wichmann Tamás életéről és betegségéről ebben a cikkben olvashatsz.

Tűz ütött ki, beomlott a révfülöpi kilátó

A csütörtök hajnalban történt tűzeset körülményeiről itt tájékozódhatsz.

Koronavírus: csalók használják ki a pánikot, hamarosan embereken tesztelhetik a védőoltást

Szerdán volt a koronavírus leghalálosabb napja. Ebben a cikkben ismertetik a fertőzéssel kapcsolatos legfrissebb adatokat, valamint a készülő védőoltással kapcsolatos új híreket.

Az elhalálozások számával együtt a félelem is nő, és ezt a kiberbűnözők kihasználják: biztonsági szakértők egyre több olyan adathalász-kampányra figyelmeztetnek, amelyek a koronavírusra épülnek. Erre a linkre kattinva megtudhatod, mire érdemes figyelni, hogy ne válj csalók áldozatává.

Fotó: Anthony Kwan/Getty Images

Tizenkét nap után végre véget ért az MS Westerdam óceánjáró bolyongása: az 1455 utast és 802 főnyi személyzetet szállító, Hongkongból indult hajót a koronavírus miatt sehol sem engedték kikötni. Ha érdekel az óceánjáró kálváriája, akkor itt folytasd az olvasást.

Jövőre indul az Okmánykelengye projekt: e-személyit kapnak az újszülöttek

Várhatóan 2021 februárjától az újszülöttek már automatikusan megkapják az elektronikus személyazonosító igazolványukat. Milyen lesz az új okmány? Innen kiderül.

Még a konzervatív becslések szerint is 2000 milliárd forintba kerülne a Budapest-Kolozsvár gyorsvasút magyar része, de a horror beruházással valójában csak két órát nyernének az utasok

Azért, hogy a felére csökkentsék a jelenlegi nyolcórás menetidőt a magyar főváros és Kolozsvár között, gyakorlatilag aprópénzt kellene fizetni. Ahhoz képest legalábbis biztosan, hogy a kormány által a vonalon lelkesen tervezett gyorsvasút költsége viszont 2000 milliárd lenne, miközben 2018-tól 2022-ig az egész magyar vasúthálózat fejlesztésére 1500 milliárdot szánnak.

Fideszes polgármester ellenzéki többséggel: Nagykanizsán 3,5 hónap alatt sem voltak képesek alpolgármestert választani

Totális patthelyzetet teremtett az őszi önkormányzati választás Nagykanizsán: a fideszes Balogh László 49:46 százalékos arányban legyőzte ugyan összellenzéki ellenfelét, és így ő lett a polgármester, a város közgyűlésében ugyanakkor az ellenzéknek van szavazattöbbsége. A településen még alpolgármestert sem sikerült választani. A polgármester azt állítja: ő nyitott a megegyezésre. A nagykanizsai viszályokról ide kattintva találsz részletes beszámolót.

Négyszer forróbbak lesznek a nyarak

Fotó: Drew Angerer/Getty Images

A Kínai Tudományos Akadémia kutatói elemezték az északi félteke hőmérsékleti adatait az utóbbi 60 évből, és aggasztó következtetésre jutottak. Részletek itt. 

Hétvégére nyugodt időt kapunk

Pénteken újabb ciklon érkezik, a Dunántúlon viharos széllel, de hétvégére mindenhol megnyugszik az idő. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi

képcím

Tíz gyerek sérült meg az M1-es tömegbalesetben - képeken a hét...