Váratlanul kirúgták a Puskás Akadémia igazgatóját

Startlap - Startlap
Évek óta felfelé ívelt a karrierje, ami most legalább olyan látványosan tört ketté, mint amennyire sikeres volt az emelkedése. Esti hírösszefoglaló.

Hirtelen kirúgták a Puskás Akadémia igazgatóját, Orbán Viktor egykori személyi edzőjét

Amilyen szélsebesen, különösebb focista múlt nélkül menetelt felfelé az elmúlt években a ranglétrán, Takács Mihálynak most még annál is gyorsabban sikerült távoznia a felcsúti klub éléről. Többek egybehangzó állítása szerint a korábban még mindenféle elismerésekben részesített Takácstól plusz egy kollégájától a legmagasabb szinten, egyik napról a másikra vonták meg a bizalmat. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Közfelháborodás tört ki Nyíregyházán, járványügyi szempontból katasztrofális volt a focirangadó 

Lövei Csaba nyíregyházi önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy a Debrecen-Nyíregyháza mérkőzésen a több ezer szurkoló, de még a rendőrök is teljesen fittyet hánytak a koronavírus megfékezése érdekében hozott szabályokra. Lövei szerint, aki maga is küldött egy felvételt, 

a városban gyakorlatilag közfelháborodás van, az erről szóló videókat tízezres nagyságrendben osztják.

Nemcsak a nyíregyháziak, hanem a debreceniek is reklamáltak, ők egy, a járványtól független, különös panasszal éltek. A videó és további részletek itt nézegethetők.

Módosított a parlament a karaténszabályokon

A renitensek büntetését jelentősen szigorították, ezenkívül változik a karanténnal kapcsolatos ügymenet. Minderről bővebben itt írunk.

Nyaka köré hurkolt láncnál fogva húztak végig egy félholt kutyát Heves megyében, az arra járó postás mentette meg 

A 41 éves férfi a Heves megyei Apcon mindenki szeme láttára kínozta meg kutyáját, az állat még az állatorvos kiérkezésekor sem volt magánál. A felkavaró eset körülményeit ebben a cikkben ismertetik.

Kórházba vitték a koronavírusos csepeli polgármestert, Borbély Lénárd Facebook-posztban írt drámai állapotáról

Pokorni Zoltán és Borbély Lénárd érkezik a Fővárosi Közgyûlés rendkívüli ülésére a Városházán 2020. szeptember 14-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A polgármester a múlt héten jelentette be, hogy elkapta a fertőzést, szombat este már mentő vitte kórházba. Borbély Lénárd immunrendszere összomlott, oxigénre szorul. A kórházból írt fényképes bejegyzésben hangsúlyozza fiatal korát és sportos életmódját, valamint felhívást intéz a lakossághoz. Íme a teljes poszt.

A dunaújvárosi kórház főigazgatója levélben szidta meg a dolgozókat, amiért a Facebookon tiltakoznak az új egészségügyi törvény ellen

A Dunaújvárosi Szent Pantaleon kórház főigazgatója, Mészáros Lajos október 16-i keltezésű levelében “méltatlannak” nevezte a közösségi oldalakon történő állásfoglalást. Mészáros a főorvosokat és főnővéreket utasította arra, hogy rendezzék a helyzetet. Bővebben.

A karantén alatt elvetélt Enikő története szomorúan szemlélteti a magyar egészségügy pillanatnyi állapotát

Több év várakozás után szeptemberben Hegyi Enikő Anna végre teherbe esett. A magzattal minden rendben volt, a fiatal nő így ekkor még nem sejthette, hogy a következő hetekben koronavírusos lesz, elvetél, majd a körzetileg ellátására köteles egészségügyi intézményben sürgős kezelés helyett vizsgálatra is alig lesznek hajlandók. Hegyi nyilvános posztban a Facebook-on osztotta meg a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban történt kálváriáját. Az ügyet kommentáló betegjogi szakértő szerint az eleve átláthatatlan magyar egészségügy útvesztőit a koronavíruson túl Kásler Miklós fű alatti utasításai teszik teljesen kaotikussá. Kíváncsi vagy az egész sztorira? Akkor itt folytasd az olvasást.

Az ukrán külügy bekérette a kijevi magyar nagykövetet Szijjártó Péter kijelentése miatt

Szijjártó Péter és Íjgyártó István a visegrádi országok, valamint Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán és Üzbegisztán külügyminisztereinek találkozóján a Groupama Arénában 2018. február 27-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Íjgyártó Istvánt hétfőn hivatta be Ukrajna, és tiltakozó jegyzéket adtak át neki. Az ukrán minisztérium szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közvetlenül beavatkozott a helyhatósági választásokba. Mi történt? Innen kiderül.

Videót tett közzé a rendőrség egy budapesti fegyveres rablásról, félmillió forintot kínálnak a nyomravezetőnek

A három maszkos férfi egy XVIII. kerületi dohányboltot fosztott ki. A budapesti rendőrfőkapitány bruttó ötszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben. További információk és az esetről készült felvétel ide kattintva elérhető.

Patkány mászott egy utas nyakába hétfő reggel egy BKK-buszon

Az utas videóra vette az állatot. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Újra kordonbontás volt a Karmelitánál, ismét könnygázt...

képcím

Kordonbontás a Karmelita előtt: a rendőrök könnygázt is...