Váratlan fordulat Hosszú Katinka válóperében

Valószínűleg a pénz áll az események hátterében, de az sem kizárt, hogy ki fognak békülni egymással.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-03-13 13:34

Az úszónő és edző férjének kapcsolata még tavaly év végén romlott meg, különköltöztek és átmenetileg beszüntették a közös munkát, végül Hosszú Katinka benyújtotta a válókeresetet. A Blikk információi szerint már beidézték őket a bíróságra, ám tárgyalásra végül nem került sor. A sportoló pár ugyanis jogi képviselőiken keresztül közösen kérelmezte a per szüneteltetését. Habár az is lehet, hogy kibékülnek, a gyakorlatban azonban azokban az esetekben szokták közös kérelemmel szüneteltetésért folyamodni, amikor az anyagi kérdésekben szeretnének megegyezni a per folytatása előtt.

A házaspár nagyjából 1 milliárdos vagyonra tett szert a versenyeken szerzett pénzdíjakkal, jutalmakkal, szponzori pénzekkel és a közösen felépített Iron Lady márkával, valamint egy úszóklub alapításával.

“Ha egy válóperben a felek közös kérelmet nyújtanak be az ügy szüneteltetésére, az azt jelenti, hogy hat hónap haladékot kérnek a bíróságtól. Ezalatt megpróbálhatnak egyez­ség­re jutni, vélhetően vagyonjogi kérdésekben” – válaszolt a lap kérdésére dr. Kamarás Péter jogász. Azt is hozzátette, amennyiben nem sikerül megegyezni, akkor lehet kérni a per folytatását. Ha viszont ezt egyik fél sem teszi meg, akkor a hat hónap leteltével a per megszűnik. “Persze, az érzelmi okok sincsenek kizárva, a gyakorlatban előfordult már, hogy a szüneteltetés alatt a felperes és az alperes kibékült, de nem ez a jellemző. Hiszen, ha valaki meggondolja magát és mégsem akar válni, akkor az eljárás az, hogy eláll a pertől, nem pedig annak szüneteltetését kéri” – magyarázta a jogász.

Címlapkép: Instagram

 

Mai nap hírei

Koronavírusos Szőcs Géza, súlyos állapotban van

szeretlekmagyarorszag.hu11 órája

Pécsen megjelent a tigrisszúnyog – komoly kockázatot jelent

agroinform.hu14 órája

Hatalmasat nőtt az új fertőzöttek száma hazánkban

demokrata.hu15 órája

Fordulat az időjárásban, erre nem számítottunk

metropol.hu17 órája

A Halloween nem azonos a Halottak napjával

eletforma.hu17 órája

Tessék megijedni, Európában újra regisztráltak madárinfluenzás eseteket

agraragazat.hu17 órája

Szigetszerű terjeszkedéssel bővül a hazai 5G-s lefedettség

itbusiness.hu17 órája

Zágrábban minden harmadik Covid-teszt pozitív lett

szimpatika.hu19 órája