Van pozitív sztori is a koronavírusról: a szegedi egészségügy példaértékűen teljesít

Startlap - Startlap
Míg a fővárosból több, a koronavírusteszten átesett személy elrettentő dolgokról számolt be, kiderült, hogy a magyar egészségügy is képes lehet jól venni a mintavétel akadályát. Szegeden legalábbis flottul mennek a dolgok. Reggeli hírösszefoglaló.

A szegedi tanárnő története is megmutatja, milyen fontos a járvány lelassítása

Miután több híroldalon is megjelentek elrettentő beszámolók arról, milyen kaotikusan zajlik a koronavírusteszt Budapesten, jelentkezett egy szegedi tanárnő, aki szintén megosztotta saját, de ezúttal pozitív történetét. Míg a megbetegedések által máris kissé túlterhelt egészségüggyel bíró fővárosban attól tarthatunk, hogy éppen a teszt miatt kapjuk el a betegséget, a szegedi pedagógus esetéből arra következtethetünk, egy kevésbé fertőzött helyen flottul zajlik a mintavétel. Ha kíváncsi vagy Klaudia élményeire, akkor itt folytasd az olvasást.

Tovább nőt a magyarországi fertőzöttek száma, egy külföldi beteg a tizedik halott

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, valamint elhunyt egy újabb beteg. Róla és a fertőzöttekről szóló legfrissebb kormányzati információkat ebben a cikkben ismertetik.

Megvannak a törlesztési moratórium részletes szabályai

Amikor Orbán Viktor bejelentette, hogy a járványra való tekintetel hitelmoratórium lép életbe, számos kérdés merült fel. Mint például az, hogy miként változik a tőketartozás, vagy az, hogy milyen hitelekre vonatkozik a döntés? Kedd éjjel megjelent a rendelet a Magyar Közlönyben, amely a hiteltörlesztési moratórium pontos szabályait tartalmazza.  

“Magyarországon nincs koronavírus” – közölte a komádi háziorvos a betegeivel

A doktornő nem volt hajlandó kimenni a telefonon segítséget kérő betegéhez. Az eset körülményeiről itt olvashatsz tovább.

A koronavírusról szóló objektív tájékoztatás helyett Kovács Zoltán az ellenzéket bünteti az operatív törzs hivatalos Facebook-oldalán

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Megbízható, ellenőrzött információk az új koronavírussal és a védekezéssel kapcsolatban. Friss információk a nap 24 órájában

– olvasható a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs hivatalos Facebook-oldalán. Kovács Zoltán, a kommunikációs akciócsoport vezetője egy tegnap délutáni videóban ugyanakkor kreatívan értelmezte a fenti meghatározást: a fideszes államtitkár úgy döntött, remek platform ez arra, hogy az ellenzéket minősítgesse a felhatalmazási törvény kapcsán. Íme a felvétel és a további részletek.

A szlovákok bekeményítettek: kötelező maszkviselés, autós mintavétel, boltzár

Az újonnan felállt szlovák kormány a járvány elleni védelem égisze alatt mintegy 40 újabb intézkedést hozott. Erre a linkre kattintva megnézheted a legfontosabbakat ezek közül.

Változik a bankkártyás fizetés, a félfogadás és a kézbesítés rendje a postán

A postákon is megnő a PIN-kód nélküli érintéses bankkártyás fizetések összeghatára, valamint újabb biztonsági intézkedéseket léptettek életbe az idősek és a postai dolgozók védelmében. Részletek itt.

Nem sok jóra számíthat a magyar államtól a sok százezer munkanélküli: a fejlett országok egyik legfukarabb rendszere fogadja őket itthon

A múlt héten már Gulyás Gergely is munkanélküliek százezreivel számolt, ennek ellenére miközben más országokban sosem látott léptékű munkaerő-piaci lépéseket tettek, nálunk egyelőre semmilyen komolyabb intézkedés nem irányult a munkájukat vesztett emberek megsegítésére a kormányzat részéről. Márpedig a munkanélküli segély nem puszta szociális jótétemény: válság idején a segély az egyik legjobb keresletélénkítő. De Magyarországon híresen kíméletlenül bánik a költségvetés a munkanélküliekkel. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Megszólalt egy Milánóban élő magyar közgazdász: Olaszország azért nem tudta megállítani a járványt, mert a kínaiakra koncentrált

Scheiring Gábor szociológus-közgazdász a milánói Bocconi Egyetem kutatója, tavaly költözött feleségével Olaszországba. Az egykori LMP-s országgyűlési képviselő elmesélte, milyen a karantén belülről, valamint értékelte a helyi járványkezelési intézkedéseket.  

Három város kivételével az összes budapesti járatát leállítja a Wizz Air

Fotó: Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A döntés egyelőre április végéig lesz érvényben. Mely városok maradnak benne a menetrendben, és mi történik azokkal, akiknek a leállás időszakára érvényes jegye van? Innen kiderül.

A jelentős melegedést újabb télies fordulat követi

A hétvégén már több helyen mérhetünk 20 fokos maximumokat, ezt követően azonban egy újabb sarkvidéki eredetű, hideg légtömeg érheti el hazánk területét. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Halálos áldozatai is vannak az olaszországi áradásoknak -...

képcím

Blikk: A román kamionos hibázott a szlovákiai buszbalesetnél

képcím

Szlovákiai buszbaleset: ketten továbbra is mélyaltatásban vannak