Válasz Online: fideszes akarta lefizetni a Kétfarkú Kutya Párt tagját

Startlap - Startlap
Úgy néz ki, akár ötmillió forintot is fizetett volna a fideszes Lévai István Zoltán a Kétfarkú Kutya Párt tagjának, Aleva Mártának. Aleva nyilvánosságra hozta a beszélgetést.

A Válasz Online arról írt, hogy a bekínált ötmilliós összegért cserébe természetesen igen fontos dolgot kért volna Lévai Alevától: induljon ő is a polgármesteri székért jövőre a XVIII. kerületben, ezzel is csökkentve a ma már DK-s Szaniszló Sándor esélyeit.

A kutyapártos viszont azért próbálkozott kétszer is találkozni a fideszessel, hogy mindenképpen bizonyítható legyen utóbbi mutyizásának minden részlete. Ugyanis Lévai Aleva felvételt készített a beszélgetésekről, amelyek már a Válasz Online birtokában vannak. 

Az első találkozó

Az összejövetelre augusztus 8-án, egy XIII. kerületi kávézóban került sor. A két órán is túlnyúló beszélgetés során Lévai István Zoltán nyíltan, kertelés nélkül beszélt politikai szándékairól, ahogy az alábbi részletből is kiderül.

Lévai:Polgármester szeretnék lenni. És én azt tudom: ha nem lesz ilyen meg olyan ellenfél még, ha csak én leszek meg a Szaniszló, akkor vesztek. Neki van 55-60 százalék esélye. Lehet, hogy nyerek, mert 40 százalékot adok magamnak, de 50-et nem, mert magamat nem akarom átverni. Ő most a polgármester, ő tud jobban odamenni az emberekhez, levelet írni úgy, hogy „Én vagyok a polgármester”… Én is tudok nyomulni, mindent csinálni, csak nem ugyanaz ellenzékiként, ráadásul fideszesként, Budapesten… Nem ugyanaz a helyzet. Viszont ha van egy Kutya ellenfél… Van egy… A Mi Hazánk az biztos el fog indulni, tőlünk függetlenül is…

Aleva:A Mi Hazánk nem tőletek visz el a szavazatokat?

Lévai:Erről megoszlanak a kutatások. Én mindig azt gondolom, hogy igen… Most nálunk a központban azt mondják, hogy jobb a Mi Hazánk, ha van, mint ha nincs. Nem tudom eldönteni. Ilyen alapon én nyertem volna, ha tavaly nem indul a Mi Hazánk…

„Ami ténylegesen szavazatot hozhat, az a Mi Hazánk, a Kutya, meg az ellenzék” – összegezte Lévai, aki a beszélgetés egy korábbi részében kitért arra is, hogy a kutatás most is azt mutatja, hogy 10 százalék körüli kutyaszimpatizáns van a XVIII. kerületben, viszont a választás napján sok kutyaszimpatizáns inkább az ellenzékre szavaz, mert úgy érzik, a kutyapárt úgysem tudna nyerni.

Aztán Lévai lassacskán elkezd a tárgyra térni:„Van néhány ember a környezetemben, vállalkozók, akik segítenek engem. Régóta ismerem őket. Az egyik barátom a (…)-nak az egyik tulajdonosa, ott lakik a kerületben, ha őneki megmondom, hogy segítsen benneteket, akkor ti leültök – én ki is maradok ebből. De akkor tudnánk szponzort szerezni. Ez egy döntés kérdése.”

Erre Aleva már így reagált: 

Az én fejemben van egy szám, ami alatt nekem nem éri meg. Meg egy, ami fölött megéri indulni. Tudom, mennyi munkaidőm esik ki… Az országgyűlési választásokon, hát ott én nagyon sokat buktam. (…) Minimum az, hogy én nullán legyek.

Mire Lévai:Megértelek és ez korrekt hozzáállás. Számolj, gondold végig.

Ezekután megegyeztek, hogy összejönnek még egyszer, de ekkor már egy vállalkozó is ott lesz, akit Lévai hoz, és a segítségükre lesz. A fideszes a továbbiakban a stratégiát ismertette:

„Abban, hogy minden körzetben meglegyen az aláírás, úgy tudok segíteni, hogy nem ugyanazok írják alá, akik a Fidesznek aláírtak. Akkor nem tudják azt mondani, hogy… (…) Tudok adni egy csomó olyan érdekes dolgot, amivel lehetne basztatni a polgármestert. Én is fogom. Nyilván. Nyilván, amivel te foglalkozol, azzal én nem foglalkozok. Ilyenekben is…”

A második találkozó

Erre a beszélgetésre éppen egy hónappal később, szeptember 8-án került sor egy másik XIII. kerületi vendéglátóhelyen, annak ellenére, hogy a beígért vállalkozó nem jelent meg. Nagy szükség nem volt rá, mert így is egyezségre tudtak jutni. A Kétfarkú Kutya Párt képviselője itt csalinak már konkrét összeget dobott be.

Aleva:

Májusig nekem kell mondjuk ötmillió forint, tehát havi 500 ezer forint. Hogy belevágjak.

Lévai:  Korrekt. Konkrét.

Aleva:  Akkor lemondom a munkáimat.

Lévai:  Mondd meg, hogy hova…

Aleva:

Lehet úgy is, hogy havonta találkozunk és a kezembe nyomod. Tényleg, így is lehet.

 

Némi részletkérdéseken való értetlenkedés után a fideszes végül összefoglalta a helyzetet:

„Akkor két út van. Az egyik, hogy akkor megmondod, hova kell ezt befizetni vagy átutalni. A másik verzió pedig az, hogy havonta akkor találkozunk.”

Természetesen végül semmi sem lett az egészből. Lévai Aleva csak azért vállalta a találkozókat, hogy megérthesse és megmutathassa, miként is zajlanak ezek a piszkos háttéralkuk.

Ez is érdekelhet

képcím

Lemondott a Fidesz választókerületi elnöke, aki le akarta fizetni...

képcím

Lebénulhat a Jókai utcai falomlás sérültje

képcím

Finomlisztet hívott vissza a Nébih a boltokból