Valaki rosszul számolta ki a nyugdíjemelést

Úgy tűnik kétféleképpen értelmezik ugyanazt a törvényt, ráadásul az átlagnál jobban drágultak az élelmiszerek. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-10-28 17:36

Fotó: Getty Images

Úgy néz ki, valaki rosszul számolta ki a novemberi nyugdíjemelést

Másképp értelmezi a nyugdíjtörvényt a KSH, mint a nyugdíjas szervezetek, már 2012 óta. Utóbbiak szerint a jogszabály alapján nem azt az adatot kellene használni, amit a Központi Statisztikai Hivatal megad. Részletek

Jön az európai minimálbér

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az Európai Bizottság szerdán kiadta az európai minimálbér bevezetéséhez szükséges direktíváját. Végre lesz a tagállamokra kötelező szabályozás, ami kimondja, hogy minden európai munkavállalónak jár a megélhetéséhez szükséges tisztességes bér. A rendkívüli bejelentésről itt olvasható el minden fontosabb részlet. 

Vészesen közel a történelmi forintmélypont

Már napok óta 365 forint környékén ingadozik az euró árfolyama – október 9-én még 10 forinttal kevesebbet ért 1 euró -, ma azonban kapott egy pofont a hazai fizetőeszköz. Hogy mekkorát is csattant ez, az innen azonnal ki fog derülni.

A Magyar Orvosi Kamara szerint az orvosok 77 százaléka nem írná alá az új jogviszonyt

Kutatás végzett a Magyar Orvosi Kamara (MOK) azzal kapcsolatban, mekkora az elutasítottsága az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényben foglaltaknak. Ez az a jogszabály, amelynek véleményezésére a MOK mindössze három és fél órát kapott. A kérdőívet rengeteg hazai orvos töltötte ki három nap alatt. Bővebben

Kiderült, mennyi PCR-tesztet tudnak elvégezni egyetlen nap alatt idehaza

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közérdekű adatigénylés keretén belül most kénytelen volt kiadni, hol is húzódik a tesztkapacitásuk vége koronavírus ügyben. Több hazai járványügyi szakember is arra figyelmeztet, a lehető legnagyobb mennyiségben kellene végezni a szűréseket. Részletek

Lélegeztetőgépek: elutasította a DK feljelentését a rendőrség

A Demokratikus Koalíció korábban feljelentést tett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt, miután a külügyminisztérium 16 ezer lélegeztetőgépet vásárolt a párt szerint “brutálisan túlárazva”.  Most arról számolt be a DK egy közleményben, hogy mivel is utasította vissza a feljelentést a magyar rendőrség. Ha te is kíváncsi vagy a válaszukra, akkor csak ide kell kattintanod.

Kiderült, mennyi büntetést szabott ki eddig Kövér László, mióta házelnök

A 24.hu korábbi, és a Népszava idei évre vonatkozó adatait vonták össze, amelyből kirajzolódik, mekkora bírság is jött össze Kövér eddigi regnálása alatt. Az egy személynek egy időben kiszabott büntetés rekordja egyébként pont a napokban dőlt meg, amikor a Jobbik elnökét bírságolták meg azért az akciójáért, amikor is egy zsák krumplit akart átnyújtani Orbán Viktor miniszterelnöknek. A szankciók összesítését az elmúlt tíz évre ebből a cikkből lehet megtudni.

Dúró Dóra kiakadt a Facebook tiltása miatt

Fellépést követel a digitális cenzúra ellen a Mi Hazánk Mozgalom azt követően, hogy a Facebook letiltotta a párt profilját – jelentette ki a Mi Hazánk elnökhelyettese szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten. Hogy kitől is várják a segítséget, ha már a közösségi oldaltól nem kapták meg ezt, az ide kattintva azonnal ki fog derülni.

Keményen visszaszóltak az akadémiai dolgozók Palkovicsnak

Fotó: MTI/Vajda János

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kedd este nyújtotta be törvényjavaslatát az Országgyűlésnek, melynek alapján az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) kutatóhelyeinél foglalkoztatottak 2021. január 1-jei hatállyal a Munka törvénykönyve alá tartoznak, vagyis onnantól elveszítik közalkalmazotti státuszukat. Az érintettek nem is igazán fogták vissza magukat, erős üzenetben kritizálták mindezért az innovációs minisztert, Palkovics Lászlót. Mondataik innen érhetőek el.

Magyar fotósé a legviccesebb természetfotó idén

Október 27-én kedden este hirdették ki a legszórakoztatóbb természetfotós nemzetközi verseny eredményeit, és ismét van mire büszkének lennünk. Kránitz Roland is bekerült a döntősök közé ‘O Sole Mio’ című képével, ami annyira elnyerte az emberek tetszését, hogy ez kapta a legtöbb szavazatot és ezzel a közönségdíjat bezsebelte a magyar természetfotós. A fotó, ami hatalmas sikert ért el, itt tekinthető meg.

Mai nap hírei

11 ország, ahol még mindig nincs koronavírus

napmintnap.com2 órája

Híres párok, akik között nagy a korkülönbség: de őket ez kicsit sem érdekli

joy.hu3 órája

Mi történik 20 év után a napelemekkel?

alternativenergia.hu4 órája

Nem Ronaldo volt a Manchester United legjobb igazolása a klub BL-győztes védője szerint

eurosport.hosszabbitas.hu15 órája

Lakatos Márk óriási titokról rántotta le a leplet Kucsera Gáborék YouTube-sorozatában

ifaktor.hu18 órája

Milliók szabadulhatnak meg az osztatlan közös tulajdon terhétől

agrotrend.hu18 órája

Újabb pofon az EU-tól

demokrata.hu18 órája

Készül a magyar–osztrák vakcina,Pécs és Bécs összefog

168ora.hu18 órája