Vádat emeltek a szolgáltatásait az órák visszatekerésével bővítő villanyszerelő ellen

Startlap - Startlap
Az üllői férfi félmillió forint kárt okozott az áramszolgáltatónak.

Vádat emelt a Ceglédi Járási Ügyészség tizenegy ember, köztük egy villanyszerelő ellen, aki visszatekerte a villanyórákat és hamisított plombákat rögzített több Pest megyei városban – közölte a Pest megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Hamis plombákat készíttetett

Szabó Ferenc a közleményben azt írta, az üllői férfi korábbi munkahelyein többször levette a villanyórákról az Országos Mérésügyi Hivatal hitelesítésre szolgáló pecsétjeit, a plombákat, és azokat megtartotta. Később egy szerszámkészítő ismerősét megkérte, hogy a megszerzett plombák mintájára gyártson olyan plombanyomó fejeket, amelyekkel hamis plombákat lehet készíteni. 2015 októbere és 2016 decembere között azokon a helyeken, ahova villanyszerelés miatt hívták, felajánlotta, hogy visszatekeri a fogyasztásmérőket.

Több településen is praktizált

Ezt Üllőn, Maglódón, Fóton és Budapest különböző kerületeiben összesen 19 helyen fogadták el – tette hozzá. A közlemény szerint a férfi levágta a hiteles ólomplombákat, különböző árammennyiséggel visszatekerte a számlálókat, majd a készített plombanyomó fejekkel rögzítette a hamis plombákat. Ezzel mintegy félmillió forint kárt okozott az áramszolgáltatónak – ismertette a főügyész.

Bélyeghamisítás és lopás vádjával áll bíróság elé

A Ceglédi Járási Ügyészség a villanyszerelőt bélyeghamisítás és lopás, a szerszámkészítőt bélyeghamisítás bűntettével, kilenc, villanyóráját visszatekertető embert pedig lopás vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Budakörnyéki Járásbíróság dönt.

Ez is érdekelhet

képcím

Idea Intézet: 100-ból 12 magyar utasítja el teljesen az oltást

képcím

Soroksári gyilkosság: életfogytiglant kapott R. Szilveszter

képcím

Házi őrizetbe került Bige László