Kiemelt Hírek 2018. július 16.

Vádalku segíthetett a pilisszentiváni maradványok megtalálásában

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 16.
A bűncselekményben érintett maffiózó árulta el a rendőröknek, hol vannak a tetemek.

Mumifikálódott női és férfi tetemet találtak a rendőrök Pilisszentiván határában, amihez feltehetően a bűncselekményben érintettet maffiózó vezette el őket – írja a magyaridok.hu. A megtalált, feldarabolt holttestekről még nem lehet tudni semmit, de annyi biztos, hogy a nyomozók újranyitották Portik Tamás volt bizalmasának, Radics Attilának ügyét.

A testrészeket három éve áshatták el, a szakértők szerint viszont több mint tíz éve ölhették meg a nőt és a férfit. Mivel a csontokon, a rászáradt bőrön és némi izommaradványon kívül semmi sem maradt belőlük, úgy vélik, a gyilkosságot nem a mostani helyszínen követték el.

Leporolták a Radics-aktákat is

A maradványokat alighanem a nyomozási alku megkötését követően találhatták meg. A nyomravezető egy maffiózó lehet, aki gazdasági bűncselekményében kért mentességet, ezért elvezette a rendőröket a holttestekhez, és megnevezte a gyilkosokat.

A nyomozás kapcsán újra elővették Radics Attila és családja ügyét is. A férfi Portik Tamás egykori katonája volt, és ő ölhette meg a luxusautójában ülő Seres Zoltánt és a mellette ülő üzletembert, Sforza Nazzarenót. Portikot azonban nem gyanúsították meg Seres megöletésével.

Radics Attila 2002-ben tűnt el élettársával és hároméves gyerekével együtt. A hatóságok sok vért találtak a házban, ezért azt feltételezték, hogy Radics Attilát és családja egy részét kivégezték. Radics másik két gyerekének nem esett baja.

A rendőrség csak a gyanúsítottak elfogása után adhatnak információt a gyilkosságról és a Pilisben talált holttestekről.

Keresés az oldalon