Üzentek a sólyi gyilkosnak, a BVOP tisztázta a helyzetet

Az interneten terjed a fenyegető levél, amit egy állítólagos börtönőr írt a nyolcéves kislány gyilkosának.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-22 10:27

Fotó: Police.hu

Hivatalos reakció érkezett arra a Facebookon terjedő levélre, amit a sólyi rémtett gyanúsítottjának, F. Ferencnek írt egy állítólagos börtönőr, adta hírül a Blikk. A 16 éves fiú pár napja különös kegyetlenséggel végzett Veszprém megyében egy nyolcéves kislánnyal, Adriennel. A levél szörnyű kilátásokat ígér a rács mögött a gyilkosnak, viszont vélhetően hamis.

A börtönöket felügyelő Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága hivatalos közleményt adott ki, hogy eloszlassa a félreértéseket.

“Az elmúlt napokban a közösségi médiában, valamint több internetes fórumon megjelent egy állítólagos börtönőr nyílt üzenete ‘Ferikének, aki végzett a 8 éves kislánnyal’. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága leszögezi, hogy valamennyi bűncselekmény áldozatával, illetve az áldozatok hozzátartozóival maximálisan együttérez, azonban a hivatkozott írásban közöltek semmiben sem tükrözik a büntetés-végrehajtási szervezet mai működését, szakmai tevékenységét” – írja a BVOP.

“A börtönhierarchia egy létező jelenség, amely szubkultúrában a rabok valóban mélyen elítélik a gyermekek sérelmére bűncselekményt elkövető társaikat, de ez nem jelenti azt, hogy megengedett lenne az önbíráskodás bármilyen formája. A büntetés-végrehajtási intézetek szakemberei – a biztonsági és reintegrációs tisztek, a büntetés-végrehajtási pszichológusok, a büntetés-végrehajtási pártfogók és a börtönlelkészek – minden esetben felkészülnek az ilyen fogvatartottak intézetbe történő befogadására és a beilleszkedésükkel kapcsolatos nehézségek kezelésére.”

 

Mai nap hírei

Megdőlt a hidegrekord és vasárnap még hidegebb jöhet!

agroinform.hu8 órája

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu10 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu14 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu16 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu17 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu17 órája

Leonardo DiCaprio szinte felismerhetetlen, már csak árnyéka régi önmagának

femcafe.hu18 órája

A férfiak intim daganatairól

szimpatika.hu19 órája