Ünnepi hangulat a Fehér Házban: vérvörös karácsonyfák és Melania Trump talpig feketében

Íme a 2018-as washingtoni karácsoni dekoráció.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-11-29 15:15

Fotók: YouTube/ The White House

A tavalyi hófehér, jeges díszítés után a Fehér Ház idén már kicsit barátságosabb dekorcióba bújt karácsony alkalmából – írja a 24.hu. A 2018-as dekort a First Lady, Melania Trump mutatta be egy videón, amelyben szinte tetőtől talpig feketében sétálgat az ünneplőbe öltöztetett termekben. Az elnök szlovén feleségét szerencsére nem kell félteni: az idei évre is tartogatott némi vérfagyasztást egy csomó vörösbe borult karácsonyfával. 

 

Tematikus dekorációink tiszteletben tartják az amerikai nép szívét és szellemét.

– fogalmazott Melania Trump a látványvilágról, ami az “Amerika kincsei” témát járja körül.

Kiemelt elem az Aranycsillag családfa, amely az amerikai csapatok és családjaik előtt tiszteleg. A Zöld Szobában lévő, gyümölccsel, zöldséggel és gabonával díszített fa az ország mezőgazdasági jólétét jelképezi. A Fehér Ház igazi karácsonyfája a Kék Szobában kapott helyett. Ez egy több mint 5 méter magas darab, rajta mintegy 150 méter bársonyszalaggal.

A leginkább figyelemre méltó elem a Grand Foyer és a Cross Hall 29 darab vérvörös karácsonyfája, amely alaposan megosztotta a közvéleményt. A vörös színnel egyébként a hazafiságot és a barátságot szerették volna szimbolizálni az alkotók, és nem például a vért, ahogyan azt néhányan értelmezték.