Újraélesztette az egyik futót, és csak utána fejezte be a saját távját a budapesti futóversenyen

Startlap - Startlap
Dr. Szarvas Gábor, a Gyermekklinika szakorvosjelöltje nem mindennapi hőstettet hajtott végre.

A hétvégén rendezték meg a 33. Spar Maratont, amelyen több mint 33 ezren vettek részt, s ezzel megdőlt az eddigi nevezési csúcs. A 42 kilométeres szakaszon összesen 96 országból érkeztek versenyzők, és 5100 külföldi futó állt rajthoz. Bár számos rendkívüli eredmény született, volt, aki például nyolcvanévesen futotta le a távot, a legnagyobb elismerés alighanem dr. Szarvas Gábort illeti.

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika szakorvosjelöltje futás közben arra lett figyelmes, hogy egy társa a táv 11. kilométerénél összeesett. Dr. Szarvas Gábor pedig hiába futott jó időt, egy pillanatig sem habozott, rögtön segítségére sietett a másik futónak, akinek a pesti rakparton leállt a keringése és a légzése – írja a hvg.hu Szabó András docens Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

Amire odaértem, fürgébb lábú gyermekgyógyász szakorvosjelölt kollégám a Tűzoltó utcai Gyermekklinikáról, Dr. Szarvas Gábor már elkezdte a beteg újraélesztését. Kérdeztem, kell-e segítség, de mondta, vannak elegen és intézik

– írta a docens.

Mint utóbb kiderült, a férfi végül 22 percet várt, amíg odaérkezett egy olyan mentő, aki a továbbiakban el tudta látni a beteget. A gyermekgyógyász orvosjelölt ezt követően fogta magát, és lefutotta a távolság hátralevő részét.

Ebből is látszik, hogy az igazi hősök köztünk élnek.

Ezt az alábbi tájékoztatást kaptam a II.sz Gyermekklinika docensétől, aki figyelmünkbe ajánlotta Dr Szarvas Gábor…

Közzétette: András Szabó – 2018. október 7., vasárnap

Ez is érdekelhet

képcím

Kiderült, mekkora volt az oltatlanok aránya a kórházakban a...

képcím

Hogyan lehet jól segíteni a magányosoknak?

képcím

Így vásárol és spórol a magyar: kiderült, mire költöttünk...