Újabb változás várható a bankoknál

Tovább csökkenhet a tranzakciós illeték és nyáron jön az azonnali utalás.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-03-27 11:08

forrás: iStock

Változás lesz a banki átutalásoknál és a tranzakciós illetékeknél. Trencsán Erika, a Money.hu hitelszakértője elmondta az ATV Start műsorában, hogy az a különbség az átutalási díjak és a tranzakciós illeték között, hogy a tranzakciós illetéket a bank fizeti az állam felé, viszont átháríthatják a bankok az ügyfelekre – írja az atv.hu.

Csökken az illeték

Van olyan bank, amely külön feltünteti, van, amelyik beleépíti az átutalási díjakba, tette hozzá. Januártól már 20 000 Ft alatti átutalásoknál nincs tranzakciós illeték, afölött pedig 0,3 %, maximum 6000 Ft, folytatta. Várhatóan ez változik, évi 800 Ft fix összeg van tervbe véve.

Az a cél, hogy ne otthon tartsák a pénzüket

Trencsán Erika említette, hogy amióta 2013-tól bevezették a tranzakciós illetéket, láthatóan megemelkedett a készpénzforgalom, és ezzel a változtatással azt akarják elérni, hogy ne otthon tartsák a készpénzt az ügyfelek.

Jön az azonnali átutalás

A banki átutalásokkal kapcsolatban elmondta, hogy júniustól azonnali átutalás lesz, ami azt jelenti, hogy 5 mp-en belül meg fog jelenni a számlán a pénz, hétvégén is, míg jelenleg a bankok nyitva tartási idejétől függ. Külföldön ez már létezik, de ott nem kötelező, Magyarországon viszont kötelező lesz minden banknak ezt alkalmazni. Az ügyfelek szempontjából ez nagyon kedvező, jegyezte meg Trencsán Erika, így nem kerül hátrányba az az ügyfél, akinek a bankja ezt nem alkalmazza.

Mai nap hírei

Zlatan megindította a lavinát: több száz játékos az EA ellen – de miről is van most szó?

metabro.hu5 órája

Jakab Péter: Orbán nem látja a kiutat a válságból

demokrata.hu11 órája

Északkeleten jönnek az első hópelyhek!

koponyeg.hu13 órája

Ulickaja: A történelemben először az egész bolygó beteg

konyvesmagazin.hu14 órája

A néppárti képviselő felhívta Deutsch Tamás figyelmét arra, hogy épp a jogállamiság a különbség az EU és a kommunista rendszer között

168ora.hu15 órája

Komoly tudnivalók a véralvadás működéséről

szimpatika.hu18 órája

Téli lakberendezés, mikulásvirággal

szeretemamezogazdasagot.hu18 órája

Bruce Lee 15 legfontosabb életbölcsessége

she.life.hu19 órája