Újabb részletek az újbudai tragédiáról: kiderült, miért lett öngyilkos a férfi, és megszólalt egy szemtanú

Startlap - Startlap
Jani pénteken ugrott ki egy panelház 14. emeletéről, és egy babakocsiját toló anyukára zuhant. Reggeli hírösszefoglaló.

Újabb részletek az újbudai tragédiáról: kiderült, miért lett öngyilkos a férfi, és megszólalt egy szemtanú

Egy kétgyermekes édesanyára zuhant rá a férfi, aki pénteken leugrott a Hadak útján lévő egyik 14 emeletes társasház legfelső szintjéről. Az esetet csodával határos módon a ripityára tört babakocsiban utazó gyermek túlélte, a férfi és az anyuka viszont meghalt a mögöttük pár lépéssel sétáló férj szeme láttára. A döbbenetes ügyről megszólalt az öngyilkosságot elkövető Jani barátja és egy szemtanú is, így kiderült, miként történt az eset, valamint az is, miért vetette a mélybe magát a férfi. Részletek itt.

Tíz év alatt a duplájára nőtt a fizetésünk, de sokaknak nincs oka az örömre

A Központi Statisztikai Hivatal július végén megosztotta a legfrissebb, májusi kereseti adatokat. Ebben a cikkben ezeket a számokat egy szemléletes ábrán hasonlították össze a tíz évvel korábbi, vagyis a 2010-es év májusi értékeivel. Így jól látszik: az egyes foglalkozási ágak átlagkeresetei, valamint azok emelkedése között óriási különbségek vannak

Vörös zónába sorolták Magyarországot az Ukránok

Az ukrán kormány augusztus 1-jétől a zöldből a veszélyesebb, vörös zónába sorolta át hazánkat. Mi ennek az oka? Innen kiderül.

Távozó indexesek: Lesz másik!

Az Index egyik, Dull Szabolcs főszerkesztő menesztése miatt távozó újságírója, Kárpáti Márton vasárnap este sokatmondó képet publikált a Facebook-oldalán. Íme.

Népszava: Hat megyében nincs közfinanszírozott fogászati ügyelet

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

A lap értesülései szerint összesen több mint kétmillió ember járhat rosszul, ha nem jókor fájdul meg a foga: a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozási listájában fél tucat olyan megye szerepel, ahol egyáltalán nincs tb-szerződött fogászati ügyelet. Minderről bővebben itt írnak.

“Mindig megjelenik itt valaki, aki el akarja venni a partot” – videóriport a balatoni Club Aligáról, ahol mióta megjelent a NER, visszasírják az állami tulajdont

Az általános vélekedéssel szemben Balatonvilágoson éppen az államot tartják jó gazdának, ugyanis mióta a Club Aliga egykori MSZMP-üdülőjének területe magánkézbe került, nem állnak a dolgok túl fényesen. A 10. leggazdagabb magyar, Jellinek Dánielhez fűződő cég többségi tulajdonában lévő, korábban Mészáros Lőrinc és Tiborcz Istán érdekeltségébe tartozó Indotek Group hét évvel ezelőtt vállalta, hogy a balatonvilágosi üdülő egy részét, a strandot, az oda vezető utakat, a parkot és a vízparti sétányt önkormányzati tulajdonba adja, ha cserébe építési telkeket alakíthat ki az általa megvásárolt részen. A megállapodást a helyi civilek szerint egyedül a cég nem tartotta be, ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek, és pert fontolgatnak. Erre a linkre kattintva egy riportot találsz arról, mi történik a Club Aliga háza táján.

A balatonfüredi kikötő körül irdatlan tempóban cserélgetik egymást a kormányközeli szupergazdagok, és közben lepottyant egy milliárdos állami támogatás

A köznyelvben csak Szövi néven futó balatonfüredi vitorláskikötő elmúlt pár éve remekül szemlélteti, milyen változékonyak az erőviszonyok a kormány számára éppen kedves vállalkozók között. A sokáig állami tulajdonban lévő kikötő először Simicska Lajoshoz vándorolt, majd Nyerges Zsolton át egy Seychelle-szigeteki tulajdonban álló cég következett, aztán a már emlegetett Jellinek Dániel. Ő éppen akkor adott túl a területen, amikor milliárdok érkeztek a kikötő számára egy roppant visszás állami pályázatból. Mészáros Lőrinc és Tiborcz István párosa lépett a helyébe, akiket azóta többen váltottak, és közben további jókora kormányzati támogatás esett le a kikötő számára. Fejlesztést sokan igértek, ebből – egyelőre  – semmi sem valósult meg. Részletek itt.

Az SZFE hallgatói önkormányzata nem kér Vidnyánszkyból

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteken jelezte, hogy Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója lett a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnöke. A Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöksége a Facebookon tette közzé tiltakozó közleményét. Részletek itt.

“Az emberek már azért is hátrányba kerülhetnek, mert szóba állnak velem” – megfélelmlítő hadjárat zajlik a rémhírterjesztésért feljelentett gyulai ellenzéki aktivista ellen 

Csóka-Szűcs János a gyulai ellenzék ismert aktivistája, akit Görgényi Ernő polgármester májusban feljelentett rémhírterjesztés miatt, miután Csóka-Szűcs a járvány okán elrendelt kórházi ágyfelszabadításokról posztolt. A továbbra is aktív, jelenleg Hadházy Ákossal közreműködő mozgássérült nyugdíjas férfit ebben a cikkben  arról kérdezték, hogyan változott az élete a hírhedt ügy óta. Csóka-Szűcs János elképesztő történeteket mesélt, és kártérítésért folyamodik, nem így Kusinszki András, a szintén rémhírterjesztés miatt előállított 64 éves szerencsi férfi, aki csak azért nem kér pénzt a történtekért, mert fél.

Két részre szakítja Magyarországot az időjárás

Fotó: Jacobsen /Three Lions/Getty Images

Egy tőlünk délnyugatra örvénylő ciklon hatására a Dunántúlon felhőkre és mérséklődő felmelegedésre számíthatunk, keleten viszont kevésbé lesz érzékelhető a változás. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Júliustól hat szociális szakápolási központ jön létre

képcím

Szlovákiai buszbaleset: 8 sérült kritikus állapotban van

képcím

Újabb fejlemény Gálvölgyi János állapotában - a hét fontosabb...