Újabb rendkívüli intézkedésekről döntött a kormány

Startlap - Startlap
Az új szabályok egy átmeneti időszakra érvényesek, és már hatályba is léptek. Reggeli hírösszefoglaló.

Újabb rendkívüli intézkedésekről döntött a kormány

A Magyar Közlönyben megjelent új szabályok egy átmeneti időszakra érvényesek, és már hatályba is léptek. Miről van szó? Innen kiderül.

Ha Donald Trump el is bukik, a trumpizmus élni és virulni fog

Elnöksége alatt komoly változásokat nem sikerült elérnie, a legnagyobb hatású tettei valójában a republikánus pártnak köszönhetők, a világjárványra vírustagadással válaszolt, a korrupcióval leszámolni nem akart, inkább rész kért belőle. Donald Trump idei kampánya is az elmúlt négy évhez méltón futott le, értelmes dolgokról gyakorlatilag nem esett szó. Biden halad a győzelem felé, a demokraták mégis csalódottak: Trump közel tízmillióval több szavazatot szerzett, mint négy évvel ezelőtt. Mivel tudta meggyőzni az embereket arról, hogy érdemes őt támogatniuk? Bővebben.

Na és mi a helyzet a szavazatszámlálással? Több államban rendkívül kiélezett a küzdelem, a választás elcsalásáról beszélő Trumpot már saját pártja is bírálja, sajtótájékoztatójáról több tévétársaság egyszerűen elkapcsolt. Élő közvetítés a 2020-as amerikai elnökválasztásról itt.

MOK-titkár: Heteken belül itthon is bekövetkezhet a tavaszi olasz helyzethez hasonló

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) titkára interjúban beszélt arról, hogy hamarosan életveszélyes helyzet állhat elő az egészségügyben, amennyiben a kormány nem lassítja a járvány terjedését szigorú intézkedésekkel. A beszélgetés legfontosabb részleteit erre a linkre kattintva olvashatod el.

“Egyre többször fordul a halottaskocsi” – kórházi dolgozók mesélték el, mi zajlik az egészségügyben

Tömegesen érkeznek a betegek, egyre fiatalabbak kerülnek lélegezetőgépre, eszköz gyakran kevés és rossz minőségben áll rendelkezésre, de orvos és ápoló még kevesebb akad, és van, ahol nem is az intenzíven a legrosszabb a helyzet. Mindeközben hiába ígért a kormány 100 százalékos táppénzt, ezt nem feltételnül kapják meg az orvosok és a szakdolgozók, pedig – ahogy mondja egyikük – csak azért nem hal meg még több ember, mert ők azok, akik küzdenek értük. Ebben a cikkben különböző kórházak dolgozói név nélkül nyilatkoznak az ellátorendszerben tapasztalható apokaliptikus állapotokról.

November végén elstartol a budapesti iskolai dolgozók ingyenes tesztelése

Preventív szűrőprogramként 100 ezer koronavírustesztet vásárolt a főváros az önkormányzatoknak, amelyből az iskolákban dolgozókon túl számos más embernek is jutni fog. Budapest vezetése reméli, így végre pontosabb képet kaphatunk a járványról. Milyen tesztekről van szó, kik kaphatnak belőle, és hogyan? És miért olyan fontos ez a program? Ezekre a kérdésekre ad választ ez a cikk  Havasi Gábor egészségügyi tanácsnok segítségével.

Elhunyt Szőcs Géza

A József Attila- és Kossuth-díjas költő, volt kulturális államtitkár 67 évesen halt meg. Szőcs Géza koronavírusos volt. Munkásságáról és halála körülményeiről ebben a cikkben írnak.

Kiraboltak egy veszprémi ékszerüzletet, az eladó szembeszállt a rablókkal

A szerda délutáni esetről érdekes módon a Twitteren került elő a biztonsági kamera felvétele, amelyen jól látszik, ahogy a dolgozó nekimegy a fiatal rablóknak. Videó és további részletek itt.

Magyarországra telepítenek egy madarat, hogy levadásszák, a szakértők a minisztert kérlelik

Fotó: Tim Graham/Getty Images

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület nyílt levélben fordult az agárminiszterhez a vörös fogoly hazai vadászati célú kibocsátására vonatkozó rendeletet visszavonása érdekében. A madár betelepítése ugyanis komoly veszélyt jelenthet. Minderről bővebben itt írnak.

Keresztre feszítette magát egy orosz ellenzéki aktivista

Pável Krisevics az orosz titkosszolgálatnak az ellenzéket zaklató nyomozásai ellen tiltakozik. A hideg ellenére félmeztelen performanszról videó készült, íme.

Nagy fordulat áll be az időjárásban vasárnap

Pénteken és szombaton a napsütés mellett kisebb területeken ködre számíthatunk, aztán vasárnap reggelre az ország nagy részén eluralkodik a borongós, szürke idő. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Moszkvai terrortámadás: így kapták el a terroristákat

képcím

Hivatalos végeredmény: 87,28 százalékkal győzött Vlagyimir...

képcím

Putyin nyert és már az ukrajnai békekötésről gondolkodik