Újabb negatív rekord: már 330 forintba kerül egy euró

Ma reggel úgy tűnt, hogy elkezdett erősödni a forint, de délután megint visszaesett, sőt, újabb negatív csúcsot döntött. 330 forint fölött a hazai valuta.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-29 15:09

Fotó: thinkstockphotos.com

Továbbra sem csábító a forint a befektetőknek, miután a Magyar Nemzeti Bank változatlanul kitart a laza monetáris politika mellett. Szerintük ugyanis a magyar pénzintézetnek is követnie kellene a nagy jegybankokat azáltal, hogy szigorítják elveiket – derül ki a Portfolio.hu elemzéséből.

A déli órákban átlépte a 330 forintot az euró árfolyama és ezzel a forint soha nem tapasztalt mélypontra került. Délután fél egykor már 330,19 forinton is jegyezték az eurót.

Az idei évet 310,52 forinton kezdte az euró, a januárban elért idei legerősebb árfolyamához képest pedig 7,34 százalékot veszített a péntek délben elért árfolyamon – írja a 24.hu.

A piaci szereplők szerint arra is szükség lenne, hogy az MNB erőteljesebben védje meg a forintot, de sajtóközleményükben ezzel szemben csak annyit közöltek, hogy nem kívánják a napi árfolyammozgást kommentálni, hiszen az ő feladatuk addig terjed, hogy elérjék és fenntartsák az árstabilitást. A közleményben azt is hozzátették, hogy mivel ezt nem fenyegeti veszély, továbbá a forint gyengülése sem ijesztő, nem tartják szükségesnek a beavatkozást. Ez a hozzászólás végképp nem erősítette a forintot.

A portál elmondása szerint a nap folyamán három olyan esemény is várható, ami pozitív irányba mozdíthatja az euró árfolyamot. Egyrészt ma megérkezhetnek Németországból a kiskereskedelmi adatok, másrészt az Egyesült Királyság felülvizsgált GDP-adatokat közöl, továbbá a júniusi euróövezeti infláció első becslései is láthatóak lesznek. Ez utóbbi adat azért is különösen fontos, mert hatással van az Európai Központi Bank (EKB) monetáris politikájára, ami érdemileg befolyásolhatja a piacot.

Mai nap hírei

Aktuális teendők a dióval, a szőlővel és a buxussal

agroinform.hu7 órája

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

ezalenyeg.hu10 órája

Örményország teljes katonai mozgósítást rendelt el

demokrata.hu11 órája

Új módszer az unokázós csalásoknál

szabadeuropa.hu13 órája

Kórházba került Tokár Tomi kisfia

napidoktor.hu15 órája

Kocsis Máté bemondta a Kossuth Rádióban, hogy a baloldal képtelen az összefogásra

168ora.hu17 órája

50.000 Ft alatti bomba ajánlatok a hétvégére – Ne maradj le!

gsmring.hu18 órája

Rövid élet után gyors búcsú Mercedes X-class

gepmax.hu19 órája