Újabb lépés Svédország és Finnország NATO-tagsága felé

Startlap - Startlap
Egyre rosszabb a helyzet a zaporizzsjai erőműben; "lehetetlen visszaszállítani az Északi Áramlat-1 turbináját"; az ember, aki Putyin szócsövévé vált; visszatérnek a nyugati termékek Oroszországba. Az ukrán-orosz válság hírei.

Újabb lépés Svédország és Finnország NATO-tagsága felé

Június végén az utolsó akadály is elgördült Finnország és Svédország NATO-tagsági kérelme elől: Törökország visszavonta a kifogásait, így a NATO hivatalossá tette a két ország meghívását a szövetségbe. Most az amerikai szenátus megszavazta a Svédország és Finnország NATO-tagságának ratifikálásáról szóló határozatot. (444.hu)

NAÜ: Egyre rosszabb a helyzet a zaporizzsjai erőműben

Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója egy keddi interjújában azt mondta, hogy a helyzet napról napra rosszabb a zaporizzsjai erőműben. Részletek.

Gazprom: Lehetetlen visszaszállítani az Északi Áramlat-1 turbináját

Lehetetlen leszállítani a Kanadában megjavított turbinát az Északi Áramlat-1 gázvezeték portovajai kompresszorállomására az Oroszország ellen bevezetett kanadai, uniós és brit szankciók, valamint a Siemens szerződéses kötelezettségeinek megszegése miatt, tudatta az orosz gázipari vállalat Telegram-csatornáján. Bővebben.

Így lő ki a villamosenergia-ár, amikor az oroszok letekerik a gázt

Mateusz Wlodarczyk / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A MEKH júniusi jelentéséből látszik, hogyan dobta meg a villamosenergia-árakat az, hogy Oroszország elkezdte csökkenteni a gázexportját – és az, hogy a hóvégi hőség hogyan dobta meg az áramfogyasztásunkat. Részletek.

Zelenszkij a kínai elnökkel tárgyalna

Volodimir Zelenszkij szeretne tárgyalni Hszi Csin-pinggel, írja a Guardian. Az ukrán elnök a kínai elnök segítségét akarja kérni abban, hogy véget érjen az orosz-ukrán háború. Egy interjúban Zelenszkij arra sürgette a kínai vezetőt, hogy használja a politikai és gazdasági befolyását Oroszország felett arra, hogy véget érhessenek a harcok. Hozzátette, hivatalosan is jelezte már igényét a tárgyalásra, de egyelőre nem járt sikerrel. (24.hu)

ENSZ-vizsgálat indul az ukrajnai hadifogolytábor megtámadása miatt

Az ENSZ tényfeltáró missziót hoz létre, hogy kivizsgálja az ukrán hadifoglyok tucatjaival végző támadást az oroszok megszállta donyecki területeken, amelynek végrehajtásával Moszkva és Kijev egymást vádolja. A cikk itt folytatódik.

Visszatérnek a nyugati termékek Oroszországba, de kőkeményen megkérik az árát, és nem is veheti meg őket akárki

A vámmentes boltokban lévő árucikkekért csak külföldi valutával lehet majd fizetni. A Világgazdaság cikke

Az ember, aki Putyin szócsövévé vált

Ramil Sitdikov / Sputnik / Sputnik via AFP

Szergej Lavrov közel ötven éve dolgozik az orosz diplomácia élvonalában. Az orosz-ukrán háború véres szájú apologétája a hatalmas ingatlanvagyonán és Szijjártó Péterhez fűződő állítólagos barátságán túl színes magánéletével is kiérdemli a szélesebb nyilvánosság figyelmét. Portré az emberről, aki lassan húsz éve Oroszország külügyminisztere. 

Szerdán 7231 fő lépett be az ukrán-magyar határszakaszon

Szerdán 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 7231 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6152 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett, közölte a rendőrség. (24.hu)

 

Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Címlapkép: Anna Moneymaker / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát

képcím

Eljárást indítottak a lélegeztetőgép-biznisz egyik szereplője...

képcím

Szombattól emelkedik a gáz lakossági piaci ára