Kiemelt Hírek 2018. augusztus 24.

Erdőtűz pusztított Németországban, sikerült megfékezni a lángok terjedését

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 24.
Három települést is ki kellett üríteni Berlin közelében.

Erdőtűz ütött ki Németországban, Berlin közelében – közölte az MTI. A lángok csütörtökön csaptak fel a fővárostól 50 kilométerre, majd egész éjjel terjedt a tűz, péntek reggel már 400 hektáron álltak a lángok. A katasztrófa következtében három települést is ki kellett üríteni, és több mint 500 embernek kellett elhagynia az otthonát.

A füstöt Berlin felé fújta a szél, ezért a hatóságok azt kérték a lakosoktól, hogy tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat. A lángok terjedését 600-an próbálták megfékezni, helikoptereket és vízágyúkat is bevetettek, és végül sikerült megállítani a tűz terjedését. Az oltás azonban az lakosságot fenyegető közvetlen veszély elhárítása után is sokáig tarthat, az utolsó tűzfészkek kioltása több napba telhet.

A munkálatokat nehezíti, hogy a talajban számos II. világháborús bomba van, és még robbanás is történt.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tűzet, de Németország egyes részeit aszály sújtja, Berlinben és környékén például április óta nem volt nagyobb esőzés.

Erdőtűz lángjait oltják rendőrségi vízágyúval a német főváros körül elterülő Brandenburg tartományban lévő Karlsdorfban 2018. augusztus 23-án. A hatóságok Frohnsdorf, Karlsdorf és Tiefenbrunnen települést kiürítették, több mint 500 embernek kellett elhagyni az otthonát. Németország több régióját hónapok óta aszály sújtja.(MTI/EPA/Alexander Becher)

Keresés az oldalon