Újabb áldozatokat követeltek a szelfik

Hogy kinek, mit ér meg egy szelfi, embere válogatja. Mindesetre sokan túllépik a határt, s nem többel, "pusztán" az életükkel fizetnek egy képért, mint ebben a történetben.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-06 14:29

Fotó: thinkstockphotos.com

Csak a 18-24 éves korosztályba tartozók naponta 1 millió (!) szelfit készítenek magukról az egész világon, és nagyon úgy tűnik, hogy ez a tendencia nem fog egyhamar csökkenni.

Nem meglepő, hogy minél többen fényképezik magukat, annál magasabb az ehhez köthető balesetek száma is.

A legtöbb telefonba pózoló Kínából és Indiából kerül ki, utóbbi pedig egy szomorú listát is vezet: itt készült a legtöbb olyan kép, ami halálos kimenetelű volt.

Míg 2015-ben 27-en, addig 2016-ban és egy évvel később már 68-an haltak meg szelfizés miatt Indiában – írja a dívány.hu.

Hullámok, tűz, szikla

Gyakran a hullámok sodorják el a tengerparti fotózkodókat, de sokan például túl közel mennek a terjedő tűzhöz vagy rosszul lépnek egy sziklán pózolva. Ráadásul egyes baleseteket éppen a bajba került szelfizők megmentésére igyekvők szenvedik el.

Goa államban nemrégiben két szelfizőt sodortak el a hullámok. Az indiai hatóságok most megelégelték ezeket az eseteket, és táblákat helyeztek el többek közt az Ooty csónakázó tó környékén, amely megtiltja a szelfizést, amíg valaki a csónakban van.

Az egyik legtöbb halálesetet követelő incidens éppen egy felborult csónak miatt történt, amiben 10-en ültek, de csak 3-an élték túl a fotómutatványt.

Egy jól sikerült fotóért sok száz like-ot kaphatunk barátainktól. De ér ez annyit, hogy az életünket kockáztassuk? (Fotó: thinkstockphotos.com)

De nem csak a fenti tó környékén alakítottak ki „szelfi-mentes” övezetet: az évi 6 millió turistát fogadó állam összesen 24 zónát hozott létre, ahol kifejezetten tiltott a telefonnal való fotózkodás.

Nem csak a természettel gyűlik meg a feltörekvő Facebook- és Instagram-sztárok baja.

Egy indiai személyi edzőt egy vonat sodort el, miközben videózta magát, neki mondjuk néhány karcoláson kívül nem lett komolyabb baja.

Nála viszont sokkal szerencsétlenebbül járt az az ausztrál pár, akik 30 métert zuhantak egy népszerű strand mellett tornyosuló falról, amibe bele is haltak. Ők valószínűleg saját magukat szerették volna megörökíteni az óceánnal a háttérben.

Mai nap hírei

Az alábbi 3 csillagjegy nem képes titkot tartani - És van 3, akik örökre megőrzik őket

joy.hu11 órája

Jönnek a fagyok

agroinform.hu13 órája

Játék jachtot kapott Szijjártó, hogy azzal szórakozzon, ne a közpénzzel

ezalenyeg.hu13 órája

A 6. kihalási hullám most zajlik, akkor is ha sokan tagadják

koponyeg.hu14 órája

Kutatás: a koronavírus alatt bringára ülők 80%-a rajta marad a szeren

flowcycle.hu15 órája

Neked vajon hány éves a lelked? Tűpontos jellemzést ad rólad

femcafe.hu15 órája

Kunetz Zsombor: A kormány gyáva volt

168ora.hu17 órája

Egy nyolcassal üzent a Bayern, a BVB U-21-es támadókkal üldözne, Gulácsiéknak Werner pótlása lesz a kulcs - indul a Bundesliga

eurosport.hosszabbitas.hu19 órája