Új vizsgakövetelmények jönnek az érettségin

Startlap - Startlap
Kásler Miklós merőben új típusú, egyszerűbben teljesíthető feladatokról adott tájékoztatást, de ez a jövőre vizsgázókat még nem érinti. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Mónus Márton

Új vizsgakövetelmények jönnek az érettségin

Az új tantervhez igazított követelményrendszer “csökkenti az elvárt ismereteket, és jobban előtérbe helyezi az egyéni kreativitást” – állítja Kásler. És valóban, az emberminiszter merőben új típusú, egyszerűbben teljesíthető feladatokról adott tájékoztatást, de ez a jövőre vizsgázókat még nem érinti. Íme.

Novák Katalin bőkezű pénzszórást tartott búcsúzóul

A köztársasági elnöki posztra készülő Novák négy kategóriában osztott ki díjakat és hozzá pénzjutalmakat, listáján számos olyan személy szerepel, “akiket korábban kormányzati honlapokon vagy a NER-t szorgosan kiszolgáló háttérintézményeknél, baráti szervezeteknél láthattunk”. Ugyanakkor a szociális szféra dolgozóit is sikerült azért méltatnia. Ki és mit kapott Novák Katalintól? Innen kiderül.

Koronavírus itthon: tovább húzódik vissza a negyedik hullám

Zuhannak a járványügyi statisztikák számadatai. A legfrissebb, hivatalos adatokról és a koronavírus-járvány erejének csökkenéséről erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Rusvai Miklós szerint január végén indulhat nálunk az 5. hullám, mondott viszont egy jó hírt is

A virológus úgy véli, elkerülhetetlen a következő hullám. Rusvai Miklós interjúban beszélt arról, mire számíthatunk jövőre a koronavírus-járványtól. Részletek.

Rekordösszegű béremelést ad a dolgozóinak a BKV

MTVA/Bizományosi: Róka László

A Budapesti Közlekedési Vállalat összesen 10,5 milliárd forintot költ a jövő évi fizetések kiegészítésére, amivel 18 ezer munkavállaló jár majd jól. Legutóbb Tarlós István próbálkozott hasonlóval, de az akkori béremelés jelentősen elmarad a mostanitól. További információkért katt ide.

Változnak a szelektívhulladék-gyűjtés szabályai Budapesten

A Fővárosi Közterület-fenntartó új csoportosítási rendszere január elsejétől lép érvényre, és a házi gyűjtőket, a gyűjtőszigeteket, plusz a hulladékudvarokat egyaránt érinti. Részletek.

Hiába próbálkoztak, nem engedik, hogy szabadstranddá váljon a Hévízi-kifolyó

A turisták körében egyre népszerűbb területen évek óta tilos fürdeni – sokan nem értik, miért. Egy keszthelyi képviselő megkísérelte rábeszélni az önkormányzatot a változásra, sikertelenül. A Hévízi-kifolyóról és Molnár Tibor beadványáról itt írnak.

Meghalt Edward O. Wilson, a legendás evolúcióbiológus, a 21. század Darwinja

Douglas McFadd/Getty Images

A 92 évesen elhunyt hangyaszakértő a természetvédelem talán legfontosabb fogalmának atyja, ennek elismeréseként egy új felfedezésű hangyászmadarat kereszteltek el róla – Wilson szerint ez felért egy Nobel-díjjal. Edward O. Wilson a kilencvenes években a Time magazin szerint Amerika egyik legbefolyásosabb embere volt, felbecsülhetetlen értékű munkásságáról és életéről ebben a cikkben olvashatsz.

Délutánra készítsd elő az esernyőd, mert ismét leszakad az ég

Újabb csapadékzóna éri el Magyarország légterét, amelynek köszönhetően nagy mennyiségű esőre készülhetünk. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Zelenszkijjel közös fotót posztolt Novák Katalin

képcím

Kiszámolták, hány forintot jelenthet a nyugdíjasoknak Orbán...

képcím

Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát