Új neve van az AstraZeneca vakcinájának

Startlap - Startlap
Mindeközben Németországban ismét leállították az AstraZeneca-vakcina használatát bizonyos életkor alatt. Reggeli hírösszefoglaló.

Új neve van az AstraZeneca vakcinájának

A szer csomagolása és címkézése is megújul. További információkért katt ide. Mindeközben Angela Merkel német kancellár bejelentette, hogy a lehetséges mellékhatásokat nem lehet “szőnyeg alá söpörni”, ezértismét leállították az AstraZeneca-vakcina használatát bizonyos életkor alatt. Kétmillió német második oltása vált kétségessé. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Tíz tonna szarvasagancsból készül a vadászati világkiállítás kapuja

Az alsó hangon 67 milliárd forintba kerülő esemény jó ízlésre valló műalkotása a “magyar vadászok összefogását és a nemzet egységét” szimbolizálja. A remekművet az a szobrász készíti, akitől százmilliókért rendelt korábban szobrokat a magyar állam. Fotó és egyéb részletek ebben a cikkkben.

Hegyekben állnak a lélegeztetőgépek, de a Debreceni Egyetem újabbakat rendel, különben nem kapna támogatást

300 milliárd forintból mintegy 16 ezer darab gépet vásároltak, amelyeknek döntő többségében a porosodás lett a sorsa, de az egyetem vezetését nem hatotta meg a világraszóló készlet. És nem ez az egyetlen intézmény, amely mostanság új lélegeztetőgépeket szerez be, további költségekkel. Bővebben.

Nyílt levelet írtak az újságírók a miniszterelnöknek

Fotó: MTI/Bús Csaba

Magyarok magyar nyelven eddig kizárólag határon túli kórházak munkáját bemutató riportokon keresztül pillanthattak be a koronavírusos betegeket kezelő osztályok működésébe. Szerkesztőségek sora kéri, hogy más országok gyakorlatához hasonlóan engedjék be őket az egészségügyi intézményekbe a járványhelyzetről szóló valós, a társadalmi érdeknek megfelelő tájékoztatás érdekében. Íme a levél.

Milliók tűntek el a nő bankszámlájáról, aki bedőlt a csomagküldős SMS-csalásnak

Az RTL Klubnál jelentkezett az adathalászok első áldozata, akinek jelentős károkat okoztak a csalók. Ha kíváncsi vagy a teljes sztorira, akkor ezt a cikket nézd meg.

Az online vásárlások erős jelszóhoz kötése több kárt okoz, mint hasznot

Az Európai Unió által 2015-ben bevezetett PSD2 szabályozás nem váltotta be a hozzá fűződő hármas reményt, a fő változás az, hogy az online fizetések körülményesek és átláthatatlanok lettek. Bővebben.

Áprilisi tréfa miatt kerülhet bajba a Volkswagen

Fotó: Justin Sullivan/Getty Images

A német autógyártó vállalat annyira hatásos viccet sütött el, ami a tőzsdefelügyelet érdeklődését is felkeltheti. Mi történt? Innen kiderül.

A húsvétot végigkíséri a lehűlés

Pénteken sarkvidéki eredetű, markáns hidegfront érkezik, amelynek éppen az ünnepi hétvégén érezzük meg a hatását. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt

képcím

11 év börtönt kapott a csaló influenszer