Új MÁV és Volán menetrend lép életbe december közepén

Startlap - Startlap
Országszerte várhatók kisebb és nagyobb menetrendfejlesztések egyaránt, és a jegyelővétel rendje is más lesz. Mutatjuk, mikortól és hogyan változik a közlekedés. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

Új MÁV és Volán menetrend lép életbe december közepén

A két társaság összeolvadása nyomán megindult menetrendfejlesztések között kisebb és nagyobb változásokat egyaránt találunk, módosítások országszerte várhatók. Mit jelent ez a gyakorlatban? További információkért katt ide.

Nem árt megjegyezni, hogy a jegyelővétel rendje is kicsit más lesz decembertől: a hónap első napjától bővül azon autóbusz-állomások köre, ahol megszűnik az autóbusz-vezetői jegyértékesítés. Bővebben.

Norbi: Kevés pali mondhatja el magáról Magyarországon, hogy egy szál bugyiban Rubint Réka rámászik a garnitúrán

Harminc évvel ezelőtt Norbi egy idehaza úttörőnek számító vállalkozásba fogott, ma már minden második influenszer életmódtanácsokkal látja el a követőit. Mit szól ehhez a szakma veteránja? A 24.hu otthonában kereste fel Schobert Norbit a fitneszguru karrierjének harmincéves évfordulója alkalmából. A túra a garázsban indult, egy 46 éves Ladával gurultak ki, hogy felkeressék a környékbeli hegy ősenergiáját. Menet közben Norbi elmagyarázta, miért érezné veszélyben magát, ha 100 millió alá csökkenne a készpénzállománya, elmesélte, hogyan üldözte el lánya egyik udvarlóját, elárulta, mennyit keres Lara, és hazatérve az kiderült, mi az, amit még Norbi sem tudna megvenni magának, bármennyire is vágyik rá. Íme a felvétel.

Feldíszítették az Ország Karácsonyfáját

A budapesti Kossuth téren, a Parlament előtt helyett kapott 17 méter magas, négy tonnás ezüstfenyő csodálatos ünnepi öltözékbe bújt. Fotó.

A csokimikuláson túl is van élet: tippek a tökéletes mikuláscsomaghoz

Fotó: Matt Cardy/Getty Images

Földimogyoró, mandarin, csokoládé és virgács: ezek a klasszikus mikuláscsomagok jól ismert kellékei. De mi lenne, ha idén kicsit kreatívabbra vennéd a figurát? Ha úgy érzed, nem árt egy kis változatosság, és ebben az évben valami mást rejtenél a csizmába, akkor kattints ide, adunk néhány jó ötletet ehhez.

DWTS: Détár Enikő kiesett, Gabriela Spanic jutott az elődöntőbe

A Dancing with the Stars legutóbbi adásában az elődöntő volt a tét, és végül Détár Enikőéktől búcsúzott a közönség. Ebben a cikkben videón nézheted meg a két páros produkcióját.

Meghalt Dave Prowse, az első Darth Wader

Az angol színművész 85 éves volt. Haláláról és munkásságáról ebben a cikkben olvashatsz.

Egymás után bukkanak elő a csontvázak Budapest közepén

A 4-es, 6-os villamos rutinos utasai sem sejtették eddig, hogy a mindennapos közlekedési eszközük több évszázados holttestek és évezredek tárgyi emlékei tömegeinek közvetlen közelében vezet. Egyelőre 170 emberi maradvány került ki a föld alól, iszlám és keresztény sírokból, amelyeket egymásra temettek. A közvélemény a csontokra és a koponyákra ugrik, ugyanakkor a szakma számára ennél sokkal értékesebb leletek is előbukkantak. A feltárás két hete zajlik, a vezető régész, Dr. Papp Adrienn, a Budapesti Történeti Múzeum munkatársa most először mesélhetett arról, mit is találtak valójában a mélyben. Részletek itt.

Egy furcsa vár a Pilisben, amiről nem írnak a törikönyvek: fotókon az Egri csillagok forgatása

Az Egri csillagok minden tekintetben szuperprodukció volt, Várkonyi Zoltán filmjében kis túlzással majdnem minden megszólaló ismert, vagy később ismertté vált színész volt, a helyszínekkel pedig nem takarékoskodtak. Olyannyira, hogy egy egész másolatot építettek fel az egri várról, egy különös helyszínen, ahol a romok a mai napig állnak. Ebben a cikkben egy csomó izgalmas dolgot olvashatsz a forgatásról, és rengeteg remek kép is következik.

Agyvérzéssel született, ma rendszergazda: elképesztő eredményeket érnek el a Tunyogi Gyógyító Játékterápiával

Szinte hihetetlen, mire képes a Tunyogi Erzsébet gyógypedagógus által megálmodott módszer. A Magyarországon egyedülálló terápiát egy budapesti fejlesztő központban végzik, ide látogatott el az nlc.hu stábja egy közös játékra, majd beszélgettek a szülőkkel és a szakemberekkel. A helyszíni videós riportot erre a linkre kattintva találod.

Ez a december a nagy energiák hónapja lesz: erre számíthatsz a horoszkópod szerint

Fotó: Dasril Roszandi/NurPhoto via Getty Images

A Mars és a Plútó között nehéz fényszög kapcsolat jön létre – állítják az asztrológusok. Ez harciassá tesz, nagy energiákkal tölti el a testünket, és gyakorlatilag megállíthatatlanok leszünk. Mi vár az egyes csillagjegyekre az év utolsó hónapjában? Ebből a cikkből minden kiderül.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Vasárnap jön az óraátállítás: így változnak a menetrendek

képcím

Ferenc pápa a szentföldi harcok leállítását sürgette...

képcím

Erdő Péter: az utolsó szó mindig a szereteté