Koronavírus: meredeken emelkedik az elhunytak száma

Startlap - Startlap
Megérkeztek a legfrissebb járványügyi adatok. Heti hírösszefoglaló.

Sajnos újabb csúcson a halálos áldozatok száma

A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. Részletek

Orbán Viktor bejelentette: visszatér az idősek vásárlási sávja

A kormányfő Facebook-videóban jelentette be, hogy módosított feltételekkel visszatér a vásárlási sáv a 65 éven felüliek számára. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Ami késik, nem múlik: letesztelték a kormányfőt is

Saját közösségi oldalára töltött fel egy videót csütörtök délután a miniszterelnök, aki csatlakozott egy önkéntesekből álló, koronavírust tesztelő csoporthoz. Persze mielőtt mindezt megtette volna, még rá is várt egy teszt. Ide kattintva egy felvétel segítségével lehet végigkísérni, merre is járt Orbán Viktor. 

Amerikai elemzők elárulták, mikor éri el Magyarországon a csúcsot a járvány

A Bill és Melinda Gates Alapítvány támogatásával létrejött, egészségügyi trendek modellezésével foglalkozó kutatóintézet (IHME) prognózisa az aktuális szabályok és statisztikák fényében mutatja meg, milyen lesz a járvány lefutása az egyes országokban. Sajnos az októberi jóslatukhoz képest, amelyet még a szigorúbb intézkedések elrendelése előtt mutattak, szinte alig javult a helyzet, a halálozások száma dermesztő. Ha kíváncsi vagy a prognózisra, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ilyen sem volt még: cenzúrázták Orbán Viktort

A miniszterelnök hosszú írásban válaszolt Soros György egyik cikkére,ez azonban állítása szerint nem jelenhetett meg ott, ahol a milliárdos cikke megjelent. Orbán Viktor mondanivalójának lényegi elemei innen érhetőek el

Drámaian nő a szegény nyugdíjasok száma, és nem látszik a folyamat vége

Mellbevágó tendenciát jeleznek a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai: az elmúlt évtized során duplájára nőtt az elszegényedő nyugdíjasok száma, tavaly megrázó mértékű változást mértek. Ha csak a nyugdíjakat figyeljük, akkor még ennél is rosszabb arányt kapunk. A szomorú folyamat közvetett magyarázta a kormányzati intézkedésekben rejlik. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket

A magyar kormány leleplezte George Clooney-t: ő is Soros György embere

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője részéről merész, és egyben zseniális magyarázat érkezett a rejtélyre, hogy vajon miért kritizálta egy interjúban elejtett félmondatban Orbán Viktor működését az amerikai színész. A szó szoros értelmében fantasztikus hivatalos reakciót itt ismertetik.

Mutatjuk, kik lesznek Joe Biden kormányának kulcsfontosságú tagjai

Az amerikai demokrata párti elnökjelölt hétfőn megnevezte leendő kormánya kulcsfontosságú tagjait. Ahogy az sejthető volt, külügyminiszternek a magyar származású Antony Blinkent jelölte. No de kik kaphatják a többi jelentős pozíciót? Innen megtudhatod.

Elhunyt Diego Maradona

Argentin lapértesülés szerint szívrohamot kapott a világbajnok labdarúgó. Maradona 1960-ban született Lanúsban, és minden idők egyik labdarúgója lett. Pályafutása során olyan csapatokban játszott, mint a Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli. Az argentin és az olasz csapattal bajnoki címet is nyert, a nápolyiakkal 1989-ben az UEFA Kupában is győzött. Részletek

Közzétették az idei karácsonyfa árakat: mindegyik fenyő egyre drágább, már a luc sem olcsó

A Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének (Makert) elnöke az MTI érdeklődésére ismertette a fajtánkénti várható árakat, plusz felhívta a figyelmet egy fontos tévhitre, ami még mindig élénken él a köztudatban a fenyővásárlással kapcsolatban. Pontos számok és további részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Csirkehiány lehet a boltokban a szakmai szervezet szerint

képcím

Megjelent a rendelet az oltási igazolványról

képcím

Orbán megfejtette a "Magyarország előre megy, nem hátra" szlogent