Kiemelt Hírek 2020. augusztus 10.

Új kocsit kaptak Orbán Viktor emberei a fizetésemelés, milliós jutalom és hivatali lakás mellé

Startlap Kiemelt Hírek 2020. augusztus 10.
A politikai vezetők "régi" Skodáit újakra cserélték, miközben a legjobban fizetett miniszter több mint bruttó 6 milliót keres. Esti hírösszefoglaló.

Új kocsit kaptak Orbán Viktor emberei a fizetésemelés, milliós jutalom és hivatali lakás mellé

A legmagasabb fizetés a politikai felsővezetők körében több mint bruttó 6 millió forint, és ehhez még egyéb juttatások jönnek. A miniszterek, államtitkárok körében a menedzseri fizetés nem példa nélküli, ahogy a milliós jutalom és a hivatali lakás sem. Decemberben pedig a Miniszterelnöki Kormányiroda, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség első embereinek a járműveit is lecserélték. Pontos számok, nevek, autómárkák és további részletek itt nézegethetők.

A Van Másik Kft. viheti át a régi indexeseket egy új portálhoz

Találtak egy nyomot, amely arra utal tényleg lesz új Index. A vanmasik.hu domain alatt ugyanakkor senki se várja a régi indexes szerzők felbukkanását, azt ugyanis érdekes módon éppen az Index.hu Informatikai Zrt. foglalta le két évvel ezelőtt. Minderről bővebben itt írnak.

Emberölés miatt nyomoznak a Sátoraljaújhelyen meghalt rab ügyében

Fotó: Peter Macdiarmid/Getty Images

A BVOP július 23-án jelezte, hogy elhunyt egy 34 éves fogvatartott a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben. A közleményben akkor az szerepelt, hogy a rab támadóan lépett fel, és végül kényszerítő eszköz alkalmazása vált szükségessé. A fejleményekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Koronavírus Magyarországon: ismét több tucat új fertőzöttet regisztráltak, és többen meghaltak

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és többen meghaltak. A friss, hivatalos statisztikákat ide kattintva érheted el.

Szerdán jön az áremelés a benzinkutakon

A benzin és a gázolaj ára is emelkedni fog. Pontos számokért kattints ide.

Kásler Miklós: Veszítettünk a fegyelmezettségünkből

Kásler Miklós miniszter videóüzenetben hívta fel a figyelmet a fertőzöttek számának növekedésére, és mindenkit óvatosságra intett. Részletek itt.

Fehérorosz választások: egy tüntetőt szándékosan elgázoltak, másokat véresre vertek, de Lukasenka szerint csak a külföldi ellenállás akarja elrontani ezt az ünnepet

Videó van arról, ahogy egy rendőrségi kamion fékezés nélkül elüt egy tüntetőt, a Minszkben kivezényelt rohamrendőrök véresre verték a demonstrálókat, az internetet blokkolták. A helyi belügy tagad, vagy éppen szóra se méltatja az ilyen híreket, Aljekszandr Lukasenka külföldi beavatkozást kiáltott. Vlagyimir Putyin orosz elnök elsőként gratulált a diktátor győzelméhez. Ha Lukasenka visszarohan a karjaiba, a szituáció megdöbbentően hasonló lesz a kijevi Majdan téren történt eseményekhez, de Oroszország helyzete már más, mint hat éve volt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

SZFE: Ne hagyjuk, hogy egy egyetem szabadságharcát sárba tiporja a hatalom!

Miután a Pesti Srácok vezércikkében fejtegette, hogy a hallgatóknak “nevükhöz híven” csendben kellene maradnia, az egyetem büszke kisfilmben mutatta be eredményeiket és jelentőségüket. Ha érdekel a videó, akkor erre a linkre kattints.

Jól leárazták a boltokban a görögdinnyét

Fotó: Buddhika Weerasinghe/Getty Images

Ebben a cikkben annak jártunk utána, mennyibe kerül ez a nyári gyümölcs a népszerű üzletláncokban.

Pazar fotókon a Lupa-tó a nyár legmelegebb hétvégéjén

A szakértők szerint esélyes, hogy az idei nyár legmagasabb hazai hőmérsékletét mérték szombaton Budakalászon. Az MTI fotósa ekkor kereste fel a helyi Lupa-tavat, ahol remek fotókat készített a strandról. Íme.

Keresés az oldalon