Úgy emelné a minimálbért a kormány, hogy közben kiszúrjon az önkormányzatokkal

Startlap - Startlap
A települések egyik legfontosabb bevételén, helyi iparűzési adón keresztül tervezik kompenzálni a munkáltatókat. Délelőtti hírösszefoglaló.


Sean Gallup/Getty Images

Úgy emelné a minimálbért a kormány, hogy közben kiszúrjon az önkormányzatokkal

A települések egyik legfontosabb bevételén, helyi iparűzési adón keresztül tervezik kompenzálni a munkáltatókat. Mit jelent ez a gyakorlatban, és mekkora bérnövelés várható? Erről szól ez a cikk.

Márki-Zay Péter élő interjút adott a CNN-nek: Orbán politikáját nem az ideológiák, hanem a korrupció határozza meg

Az összellenzéki miniszterelnök-jelölt Christiane Amanpour műsorvezetővel beszélgetett a radikális liberalizmustól a “keresztény Magyarország” toposzának felépítéséig jutó Orbán Viktorról, az ellentmondásos migráció elleni retorikáról, és arról, hogy a Fidesz “árulókat fog keresni” az ellenzékben. Az interjú összefoglalója itt olvasható.

Koronavírus itthon: 2300 felett a napi új fertőzöttek száma

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Magyar cégek tucatjai bukkantak fel a DK-s képviselő karibi adóparadicsomában

A Saint Kitts és Nevis Államszövetség egyik aprócska városának fő utcájában található a DK-s képviselő, Ráczné Földi Judit nevéhez köthető cégháló egyik tagjának székhelye. De ugyanitt lelhetjük fel például a Fürge Nyuszi Sportbarlang tulajdonosát is, vagy Mészáros Lőrinc jobbkezének érdekeltségét. A térség a fehér homokos partokon túl egy dologról híres: ez az egyik legjobb hely arra, hogy elrejtsük a pénzünket, a cégalapítás olcsóbb, mint itthon, a tulajdonosok pedig gyakorlatilag teljes anonimitást és adómentességet élvezhetnek. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Látogatási tilalmat vezetnek be a Semmelweis Egyetem öt klinikáján

MTI/Balogh Zoltán

A tiltás részleteiről, amely csütörtöktől lép életbe, itt tájékozódhatsz.

Rendszerszintű ingyenmunka: pert nyertek a pedagógusok

A munkáltatóknak három évre visszamenőleg ki kell fizetnie az ingyenes helyettesítéseket. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete az utóbbi idők egyik legnagyobb sikereként számolt be a Budapest Környéki Törvényszék Munkaügyi Kollégiumának elsőfokú döntéséről. Részletek.

Térképen mutatjuk, hogy változik a budapesti közlekedés az október 23-i ünnepségek miatt

Az operatív törzs szerint járványügyi korlátozások nélkül lebonyolítható rendezvények miatt szerdától vasárnapi számíthatunk ideiglenes forgalmi korlátozásokra. További információkért katt ide.

Meghalt Csíkszentmihályi Mihály

A flow-élmény koncepcióját megalkotó világhírű magyar pszichológus élete 88. évében hunyt el. Részletek.

Donald Trump saját közösségi oldalt indít

Doug Mills-Pool/Getty Images

A volt amerikai elnök, akit az öt halálos áldozatot követelő capitoliumi ostromot követően tiltottak le a Facebookról, a Twitterről és a YouTube-ról, így akar “szembeszállni nagy technológiai cégek zsarnokságával”. Bővebben.

Érkezik a hidegfront 

Csütörtökön még néhol 24 fok is lehet, majd hétvégétől visszatérnek az őszi hidegek és a fagyos éjjelek. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Júliustól hat szociális szakápolási központ jön létre

képcím

Nyilatkoztak a szlovákiai buszbaleset sérültjei

képcím

Demonstráló pedagógusok és diákok beszéltek Novák Katalinnal