Udvaros Dorottya: Vágyunk valami jóra és szépre, de ugyanakkor nem teszünk érte, mert az már fárasztó

A színésznő megosztotta a gondolatait a női létről és az anyasággal járó nehézségekről.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-03-31 16:08

MTI Fotó: Mónus Márton

Udvaros Dorottya Csehov Meggyeskert című darabjában egy földbirtokos asszonyt alakít, amelynek kapcsán a Borsban elmélkedett egy kicsit a női szerepekről.

Csehov művei örök érvényű dolgokat fogalmaznak meg. Vágyunk valami jóra és szépre, de ugyanakkor nem teszünk érte, mert az már fárasztó. A boldogság nincs ingyen, azért meg kell dolgozni. (…) A szeretetre én is ugyanúgy vágyom, mint Ra­nyevsz­kaja, a szerelem is egy ilyen érzés számomra, kortalan. Az okos nő maga választ férfit, miközben hagy­ja, hogy a férfi válassza ki, szerintem ez így van rendjén

– vélekedik a Kossuth-díjas színésznő, aki szerint a nőkre egyre több komoly feladat hárul, és üdvözli azt, ha egy országban vezető pozíciókat is betöltenek, mivel gyakran jobb látásmódjuk van a férfiaknál. Arról, hogy az anyaság hogyan érintette karrierjét, a következőképpen nyilatkozott:

Miután megszültem a fiamat, egy évig nem dolgoztam, visszautasítottam filmszerepet, színházi felkérést. Akkor ne­kem az volt a fontos, hogy anya legyek. Nem biztos, hogy a legjobb döntés volt szakmailag, de akkor így éreztem helyesnek. Amikor az ember anyává válik, akkor nagy kérdőjelek vannak benne: csinálom-e ugyanazzal a szenvedéllyel a szakmámat, mint előtte. Nem gondoltam, hogy a megoldás az lett volna, hogy otthagyom a színházat. Azt a feladatot kaptam a sorstól, hogy színész legyek. Sokszor éreztem úgy, nincs szabad estém, nem tudtam mesélni a fiamnak, legtöbbször mire hazaértem, már aludt. Sok vívódást okozott, hogy vajon a fiammal szemben mi lett volna a jó megoldás.

Címkék:

Udvaros Dorottya

Mai nap hírei

Érdekes infó a Windows 10 következő változatáról

itbusiness.hu1 órája

Járvány: meghalt két harmincas férfi

168ora.hu2 órája

Hajnali havazás

koponyeg.hu3 órája

Ezerháromszáz alatt az új fertőzöttek száma

demokrata.hu4 órája

25%-kal drágábbak lettek a használt autók

autonavigator.hu4 órája

Mit mond el rólunk egy pszichológusnak az otthonunk? – Interjú az otthon érzelmi alaprajza program megalkotóival

wmn.hu6 órája

Nagyon vigyázz velük: ebből a 6 jelből ismerheted fel a megbízhatatlan embereket

joy.hu8 órája

Nyugdíj kisokos 2021 - Nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, 13. havi nyugdíj

ado1szazalek.com8 órája