Kiemelt Hírek 2019. június 07.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a tévés sztárügyvéd

Startlap Kiemelt Hírek 2019. június 07.
Megszólalt a hajóbalesetben elhunyt matróz édesanyja, a balatonszemesi polgármester veje az önkormányzat által vásárolt kocsival teríthette a drogot a tó partján, a budapesti román nagykövet nemet mondott a párbeszédre. Hírösszefoglaló.

Elhunyt dr. Kamarás Péter, a Katalin bírónő népszerű jogásza

Csütörtök este váratlanul, tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Kamarás Péter ügyvéd, aki a Katalin bírónő című dokumentumsorozattal, illetve gyakori bűnügyi nyilatkozataival vált ismertté. Ez a cikk a neves jogász haláláról és életéről szól.

Hajóbaleset: összeomlott az elhunyt magyar matróz családja, megérkezett a daru a helyszínre

Megérkezett a Hableány kiemelését végző Clark Ádám úszódaru a múlt szerdai hajóbaleset helyszínére. Jelenleg rengeteg szakember, és búvár tartózkodik a Margit hídnál felállított pontonon, a munkálatokról bővebbenebben a cikkben olvashatsz.

Miután megtalálták a két magyar áldozat egyikének holttestét, a fiatal matróz édesanyja is megszólalt, aki annyira összeomlott, hogy azonosítani sem tudta gyermekét. A megtört anya szavait itt találod. P. Jánost a Magyar Ejtőernyős-Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör is gyászolja, ugyanis korábban az elhunyt matróz is hivatásos katona volt. A szervezet megemlékezését ide kattintva olvashatod el.

A Clark Ádám hajódaru áthalad a Margit híd alatt. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A holttestek utáni keresésben rendőrkutyák is segédkeznek, akik több áldozatra bukkantak rá – derült ki a nyomozást vezető Prohászka Richárd alezredes péntek délelőtti sajtótájékoztatójából. Minderről bővebben itt írnak. A Hableánnyal ütköző Viking Sigyn ukrán kapitányáról is érkezett újabb hír: a férfi leváltotta az ügyvédeit. A részletekért erre a linkre kattints.

Mindeközben napvilágot látott, hogy a Viking Sigynt üzemeltető Viking River Cruises AG svájci székhelyű folyami hajózási cég egy szinte érthetetlenül kedvezményes ajánlatot kapott a kormánytól, amikor beléptek a hazai hajózási piacra. Ha kíváncsi vagy a különös megállapodás részleteire, akkor ezt a cikketajánljuk figyelmedbe.

Évek óta árulta a drogot a balatonszemesi polgármester veje, még az autót is az önkormányzat fizette a bizniszhez

A 24.hu értesülései szerint Takács József balatonszemesi polgármester veje vezeti azt a bűnmegelőzési egyesületet, amelynek tagjai az elmúlt 6-7 évben kábítószerrel kereskedtek a tó környékén. Az elképesztő ügyről – amelyet még a rendőrség is a magyar kriminalisztika történetében egyedülállónak minősített – itt olvashatóminden információ. Mint például az, hogy az egyesület számára az önkormányzat biztosított egy több milliós terepjárót, amivel aztán terítették a drogot.

Úzvölgyi temető: hogyan szabadulhatott el a földi pokol?

Hiába próbálták élőlánccal védeni a székelyek a Hargita megyei Úz völgyében fekvő katonai temetőt, a románok betörtek az emlékhelyre, ahol felavatták saját sírkertjüket. A magyar katonák keresztjeit letaposták, a székely kaput megrongálták, a piros-fehér-zöld szalagokat letépték a sírokról, és közben a csendőrség csak úgy csinált, mintha a rend fenntartásán ügyködne. Hogyan fajulhatott idáig a helyzet? Erre a kérdésre keresi a válaszokat ez az írás.

Sírt rongál egy román férfi az úzvölgyi katonatemetőben. (Fotó: MTI/Veres Nándor)

Az ügy aktuális fordulatára is érdemes figyelmet szentelni: miután a Külügyminisztérium bekérette a román nagykövetet, ő a diplomáciában példátlan módon megtagadta a párbeszédet – közölte Magyar Levente, a minisztérium parlamenti államtitkára. A román külügyminisztérium pénteki közleménye szerint a diplomata nem utasította vissza a találkozót. Erről bővbben itt olvashatsz

A polgármester a végsőkig próbálta tagadni, hogy társával lelőtték egy tízéves kisfiú kutyáját

A horvátzsidányi Marton-Szállás hagyományőrző turisztikai központ tulajdonosa, Marton Ágoston megrázó történetről számolt be: a férfi elmondásai szerint egy közeli település polgármetere és egy osztrák vadász lelőtték tízéves fia kutyáját, és minden könyörgése ellenére tagadták a tettüket. A férfi végül drámai módon szembesítette a polgármestert a bűnével. A teljes történetet innen ismerheted meg.

18 ezer vállalkozáshoz érkezik levél szeptemberben a Pénzügyminisztériumtól

Egy törvénymódosító javaslat nyomán jövőre megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó, vagyis az így működő több mint 18 ezer vállalkozásnak más adózási fajtát kell találnia. Az átállás menetével részletesen ebben a cikkben foglalkoznak.

Remekül működött a nyugdíjas szövetkezeti rendszer, mégis megszüntetik

A nyugdíjasok szövetkezeti rendszerben való kedvezményes foglalkoztatására két évvel ezelőtt nyújtotta be törvényjavaslatát Kósa Lajos és Harrach Péter. Az ötlet kiválóan működött, a szövetkezeteket azonban hamarosan megszüntetik. A szövetkezeti rendszerről, valamint a befejezés okairólitt írnak.

Keresés az oldalon