Kiemelt Hírek 2021. július 30.

Tovább növekedtek a fizetések: közel 300 ezret keres egy átlag magyar

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 30.
A dolgozók jelentős része továbbra is jóval kevesebbet visz haza az átlagfizetésnél, a nők a férfiaknál, az állami szféra adatait pedig az orvosi és a bírói fizetésemelések húzták fel. Délelőtti hírösszefoglaló.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Tovább növekedtek a fizetések: közel 300 ezret keres egy átlag magyar

A Központi Statisztikai Hivatal közzétette a legfrissebb adatokat a magyarországi bérekről. A dolgozók jelentős része továbbra is jóval kevesebbet visz haza az átlagfizetésnél, a nők a férfiaknál, az állami szféra adatait pedig az orvosi és a bírói fizetésemelések húzták fel. Részletek itt.

Kálomista Gábor szerint az Elk*rtuk “egy iszonyú jó film”, külföldön is vetíteni akarja

Brüsszelben is. Kálomista, a film vezető producere a Magyar Nemzetnek adott interjút a 2006-os eseményeket feldolgozó bizarr alkotásról. “Bevallom, én teljesen a film hatása alatt vagyok.” A beszélgetés legjobb részei itt olvashatók.

Tokió: Cseh László hetedikként fejezte be karrierjét, Milák Kristóf három percig olimpiai csúcstartó volt 

Magyar idő szerint az éjszaka folyamán Cseh László életében utoljára úszott döntőben, Milák Kristóf második legjobb lett, Telegdy, Burián és Szabó kevésbé jól szerepelt. További érdekes vizes esemény zajlott Pétervári-Molnár Bendegúz egypárevezőssel, plusz volt atlétika és sportlövészet. A tokioi olimpia hetedik versenynapjának eddigi legfontosabb történéseiről erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Varga Judit beszólt Lewis Hamiltonnak

Fotó: MTI/Filep István

Nem tetszett az igazságügyi miniszternek, hogy a Forma-1-es pilóta elmondta véleményét a magyar kormány homofób pedofiltörvényéről. Mi történt? Innen kiderül.

Halmozza a kínos vereségeket a Puskás Akadémia

A Felcsút már a selejtezőn ki is esett a labdarúgó Konferencia Ligából. Részletek itt.

Bilincsbe verve vitte el a TEK a siófoki polgármester egyik emberét

A rendőrből lett városvezető beszámolója szerint állig felfegyverkezett kommandósok a felesége és a gyereke mellől hajnalban hurcolták el egykori beosztottját, a helyi sétány biztonsági főnökét, mert “vannak, akik szívesen látnák őt valahol máshol”. Az ügyről ebben a cikkben írnak.

Cseh Katalin: Legalább most beszélhetnek a fideszesek az OLAF munkatársaival Tiborcz Istvánról

Deutsch Tamás az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordul Cseh Katalin miatt, a Fidesz szerint a Momentum politikusa és családja vállalkozásai EU-s forrásokat nyúltak le. Cseh Katalin reagált. Bővebben.

Közlekedési változások a hétvégén: jön a Magyar Nagydíj

Mogyoródon és környékén változik a forgalmi rend a Forma-1 idejére, amely nemcsak az autósokat, hanem a tömegközlekedőket is érinti. További információkért katt ide.

Megugrott a születések száma, egyre idősebben, házason vállalunk gyereket

Fotó: Keystone/Getty Images

A Központi Statisztikai Hivatal frissített adatsora bizonyítja, hogy működik a kormány családtámogatási rendszere, a gyermekvállalási és a házasodási kedv egyaránt látványos emelekdésnek indult. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Kettészakítja az országot a hétvégi időjárás

Míg északnyugaton enyhül a kánikula, délkeleten maradnak a 35 fok feletti hőmérsékletek. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon