Tömeges felmondás az Indexnél: könnyek között búcsúztak a dolgozók a portáltól

Startlap - Startlap
Megrázó képek a napról, amikor összeomlott a legolvasottabb magyar hírportál. Esti hírösszefoglaló.

Tömeges felmondás az Indexnél: könnyek között búcsúztak a dolgozók a portáltól

Szerdán kirúgták az Index főszerkesztőjét,Dull Szabolcsot. A szerkesztőség közleményben tudatta, hogy ezt elfogadhatatlannak tartják, hiszen ezzel sérül a portál függetlensége. Miután Dull visszahívását hiába kérték, délután megindult a tömeges felmondás, a lap több mint 80 munkatársa távozott. 

A szomorú eseményről erre a linkre kattintva nézheted meg Bődey János, az Index fotóriportere megrázó képeit. A távozó indexesek a Facebookon közölték, hogy szeretnének “egységben együtt maradni”. A terveikről itt számolnak be.

Miközben az Index összeomlik, a hírportál hirdetéseit intéző cég résztulajdonosa, Vaszily Miklós éppen Schmidt Máriával találkozott egy elit étteremben Budán. A randevúról a Magyar Hang fényképet közölt, és Schmidt Máriát is megszólaltatták. A fotó és további részletek itt találhatók.

“Ugye milyen jó, hogy nem ellenzéki város vagyunk?” – közölte a kalocsai polgármester, amikor bejelentette, mennyi állami támogatást kaptak

Filvig Géza, Kalocsa fideszes polgármestere egy váratlanul őszinte Facebook-videóban örvendezett a százmilliós nagyságrendű kormányzati pénzeknek. Filvig, akinek amúgy a rövid beszéd közben folyamatosan a monitorról kellett lesnie, egy megdöbbentő vallomással zárta esetlenül, de kétségkívül roppant lelkesen végigmondott sorait. Íme mindez videón.

A kormány és a Hit Gyülekezete emberöltőkre szóló szerződést kötött

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze pénteken írta alá azt az átfogó szerződést tartalmazó dokumentumot, amelyben “emberöltőkre, méltányosan, részletekbe menően” rendezik az egyház szerepét. Minderről bővebben itt írunk.

Gond van a Balaton vizével: beindult az algásodás, ami nemcsak büdös, de kifejezetten veszélyes is

A kép illusztráció. (Fotó: Stefan Sauer/picture alliance via Getty Images)

Az elmúlt napokban számos bejelentés érkezett a vízvirágzás miatt, mivel az algák elszaporodása szabad szemmel is jól látható. Az észleléseket megerősítették az Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetének mérései. Ez egy elég nagy probléma, ugyanis toxintermelődéssel jár, amely a halakra és az emberekre nézve egyaránt veszélyes. Hol van gond a vízminőséggel? Milyen tüneteket okozhatnak a cianotoxinok? Mit tehetnek a fürdőzők és a hatóságok annak érdekében, hogy ne legyen baj? Innen kiderül.

Borzalmas családi tragédia történt Miskolcon

A péntek hajnalban kiérkező rendőrök az édesapának már csak a holttestét találták meg, a 37 éves asszonyt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az eset körülményeit ebben a cikkben ismertetik.

Simicska Lajosék rögtön 2 állami pályázaton nyertek

Kedden tudtuk meg, hogy több mint 5 év után Simicska Lajos állami pénzhez jutott a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programja keretében. Most kiderült: dupla az öröm Simicskáék háza táján, ugyanis egyszerre két pályázatukkal is sikerrel jártak. Részletek itt.

Nagyon úgy tűnik, hogy Lázár János fogja megmenteni a magyar teniszt

Eredményesen zárultak a bő egy hónapja tartó háttéregyeztetések, és a Magyar Teniszszövetség különösen viharos elmúlt időszakának Lázár János lehet a fehér lovon bevonuló hőse. A volt kancelláriaminiszter ehhez már a legfőbb segítőjét is kiválasztotta. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Új légitársaság érkezik Ferihegyre

Fotó: Matthew Horwood/Getty Images

Augusztus 10-én elstartol a Luxair a Liszt Ferenc Nemzetköri Repülőtéren. Arról, milyen járatokat indítanak, itt írunk.

Ez is érdekelhet

képcím

Lázár hadat üzent a külföldi építőipari cégeknek

képcím

Leugrott egy diák a 3. emeletről a budapesti Veres Pálné...

képcím

Tényleg megérkezett a tél: videón a budapesti hószállingózás,...