Tömegek várnak a sorukra a kórházi oltópontoknál

Az operatív törzs szerint "felelőtlen emberek terhelési támadást" hajtottak végre az időpontfoglalási oldal ellen.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-04-30 12:38

VOISIN / Phanie / Phanie via AFP

Több száz méteres, irgalmatlanul hosszú sorok alakultak ki több kórházi oltópont előtt – írja a 24.hu. A szokatlan helyzet kialakulása minden bizonnyal a péntek reggel az Országos Oltási Munkacsoport döntése alapján elrendelt rendkívüli oltási akciónak köszönhető.

A kormányzati portál tájékoztatása szerint a regisztráltak számára péntek reggel 8 órakor Pfizer-vakcinára is megnyílt az online időpontfoglaló a www.eeszt.gov.hu honlapon. Azt írták, hogy az oltásra – kórháztól függően – ma délelőtt 10 óra és este 9 óra között kerülhet sor, és erre a célra 100 ezer oltóanyag áll rendelkezésre. A bejelentést követően azonban az időpontglaló oldal elérhetetlenné vált, és cikkünk elkészültekor sem változott a helyzet.

Az operatív törzs péntek déli tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes a fentieket azzal magyarázta, hogy “felelőtlen emberek terhelési támadást” hajtottak végre az időpontfoglalási oldal ellen.

A 24.hu információi szerint a Honvéd Kórház Hungária körúti oltópontján állítólag már egy kordont is kihúztak, és nem engednek újabb embereket beállni a sorba, valamint hasonló állapotokról számoltak be a lap olvasói a Szent Imre Kórháztól, illetve a Budai Irgalmasrendi Kórháztól is. 

A helyzet kialakulásának elkerülését Orbán Viktor péntek reggeli, a Kossuth Rádónak adott interjúja sem segítette. A miniszterelnök ugyanis arról tájékoztatott, hogy az érettségi vizsgák, tehát május 10-e után a 16-18 éves korosztályt is oltani fogják, Pfizer-vakcinával. Ezért aki igényli, ma még kaphat Pfizer-védőoltást, de legközelebb csak hetek múlva lesz rá lehetőség ismét, mert most félre kell tenni a 16-18 éveseknek.

Mai nap hírei

Eriksen összeesett a pályán, félbeszakadt a dán-finn meccs

m4sport.hu3 órája

Hiszik vagy sem, az emberek többségének tetszik az ötlet, hogy kapjanak egy nagy rakás pénzt

444.hu6 órája

Leöntötték a Horthy-szobrot, amit szombaton avatnának

demokrata.hu12 órája

10 értelmetlen házimunka, ne pazarlod rá az időd!

eletforma.hu15 órája

Hány nyugdíjas van hazánkban és mennyi a nyugdíjuk átlagos nagysága?

profitline.hu15 órája

Van egy kis gond a magyarországi klímákkal: ezt jobb ha tudod, mielőtt beüt a kánikula

penzcentrum.hu15 órája

Újabb hidegfront! A záporokkal, zivatarokkal erős szél is érkezik

agroinform.hu17 órája

Gomb nélküli telefon jön a Samsungtól

digitalhungary.hu17 órája