Kiemelt Hírek 2018. október 30.

Tolószékben ment a bíróságra a pittsburghi mészárlás gyanúsítottja

Startlap Kiemelt Hírek 2018. október 30.
Az antiszemita férfi 11 emberrel végzett, és a rendőrökre is rátámadott.

A 11 ember megölésével vádolt Robert Bowerst hétfőn engedték ki a kórházból, majd pár órával később kerekesszékben tolták a bíróságra – írja a Sky News.

A támadó nyolc férfival és három nővel végzett a pittsburghi Élet Fája Zsinagóga szombati istentiszteletén, miután azt kiabálta, hogy „zsidókat akarok ölni.” Robert ezután a helyszínre érkező rendőrökre is tüzet nyitott, amely következtében ő is megsérült, majd kórházba került, miután feladta magát.

A bíróságon 29 vádponttal – többek között bűnügyi gyilkosság, súlyos támadás és etnikai megfélemlítés vádjával – szembesítették, óvadékot pedig nem jelöltek meg, így súlyos fokozatú büntetéssel kell majd szembenéznie. A férfin a tárgyalás alatt végig bilincs volt, amelyet csak egy aláírás erejéig vettek le róla.

A mészárlás egyébként pont 10 nappal a félidős választások előtt történt, ami igencsak fokozta a feszültséget az Egyesült Államokban. Donald Trump amerikai elnök hétfőn bejelentette, hogy kedden rendkívüli látogatást tesz Pittsburghben, a tömegmészárlás helyszínén.

Keresés az oldalon