Több tucat idősotthonban jelenthet gondot a lélegeztetőgép, de van, ahol jól felkészültek

Startlap - Startlap
Az egészségügyi szakértő szerint az aktív eutanáziával egyenlő Kásler Miklós múlt heti utasítása. Most megkérdezték az idősotthonokat, mi a véleményük nekik a kérdésről, és megnézték, hány intézményben okozhat problémát az intézkedés. Reggeli hírösszefoglaló.

Több tucat idősotthonban jelenthet gondot a lélegeztetőgép, de van, ahol jól felkészültek

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint az aktív eutanáziával egyenlő Kásler Miklós múlt heti utasítása, aki a nagyobb idősotthonokban a gépi lélegeztetéshez szükséges feltételek biztosítását rendelte el. Ebben a cikkben  több otthont megkérdeztek a témáról, elmagyarázzák, miért aggódik a szakma az új szabály miatt, valamint megnézték, hány helyen jelenthet problémát a miniszteri intézkedés.

Novák Hunor szerint rosszul oltották be Orbán Viktort

A nagy népszerűségnek örvendő gyermekorvos a kormányfő influenza elleni oltásáról feltöltött videóban szúrt ki hibát, ráadásul többet is. Dr. Novák Hunor hangsúlyozta, hogy nem az orvost, hanem alapvetően az oktatási rendszert kritizálja. Novák Hunor kritikáját ebből a cikkből ismerheted meg.

Tízmilliókat fizet a kormány, hogy jókat írjon róluk az amerikai sajtó

Chris Kleponis/Pool via Bloomberg

A washingtoni magyar nagykövetségnek egy saját lobbistája van, akinek az a feladata, hogy szembeszálljon a negatív médiamegjelenésekkel. Minderről bővebben itt írnak.

A humorista Ceglédi Zoltán a momentumos Donáth Anna asszisztenseként dolgozik

A Dumaszínház vendégfellépője hónapokkal ezelőtt csatlakozott Donáth Anna EP-képviselő stábjához politikai elemzőként, fizetését közvetlenül Donáth Annától kapja. Arról, mennyit keres, milyen feladatokat lát el, illetve kiket alkalmaz még tanácsadásra a momentumos politikus, ebben a cikkben olvashatsz.

Már javában épül a Budapest-Balaton bicikliút, de a biatorbágyiaknak csak most tűnt fel, hogy baj lesz a beruházásból

Több éves csúszás után megkezdték a fővárost a Balatonnal összekötő kerékpárút kivitelezését. Biatorbágyon az utolsó pillanatban szervezkedni kezdtek a terv ellen. Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztos csak az elmúlt napokban szembesült a konfliktussal. További információkért kattints ide.

Egyetlen mozdulattal megint tízmilliárdokkal csapolták meg a Gazdaságvédelmi Alapot

A járvány okozta negatív gazdasági hatások enyhítésére felállított Gazdaságvédelmi Alap kiadási oldala már annyira megszaladt, hogy a kiadások fedezetét a hiány növelése adja. A kormány keddi határozatával újra könyékig nyúlt az alapba. Pontos számok és további részletek itt nézegethetők.

Egyre jobban nyögi a járványt a BKK, és ezt nagyon megszívhatja Budapest

Még augusztusban is jelentősen elmaradtak a bevételek a szokásostól, pedig ez a legjobb hónapja volt a budapesti tömegközlekedésnek, mióta beütött a járvány. Hiába csökkent drasztikusan az utasszám és a jegyeladás, a kiadások csak nőttek. És az a költségcsökkentő intézkedés, ami mindenkinek elsőként eszébe jut, mintha tabunak számítana. A helyzet anyagi szempontból az egész város legnagyobb problémája lehet. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Van esélye Donald Trumpnak győzelemre az elnökválasztáson?

Jelenleg nagyjából minden felmérés Joe Biden előnyét jelzi, ugyanakkor a négy évvel ezelőtti amerikai elnökválasztás váratlan tanulsága arra inti az elemzőket, hogy gondolják át még egyszer Donald Trump újraválasztásának a lehetőségét. Van esélye Trumpnak, hogy a következő ciklusban is ő legyen az Egyesült Államok elnöke? Erről szól ez a cikk.

Életfogytiglanra ítéltek Szicíliában egy maffiafőnököt

circa 1935: Three men carrying guns. (Photo by General Photographic Agency/Getty Images)

Az 58 éves Matteo Messina Denaro 1993 óta bújkált. Bővebben.

A hétvégi hidegfront nem lesz olyan durva, de azért érdemes felkészülni a lehűlésre

Egyelőre marad a nyugalmas ősz, helyenkén akár több mint 20 fokos hőmérséklettel, szombaton viszont újabb hidegfront érkezik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?

képcím

Orbán: Brüsszel nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közeg

képcím

Orbán: Magyarország nem fogja blokkolni a NATO ukrajnai döntéseit